24 / 04 / 2024

Tokat Sanayi Sitesi kentsel dönüşümü bekliyor!

Tokat Sanayi Sitesi kentsel dönüşümü bekliyor!

Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel, şehir merkezinde kalan sanayi sitesinin taşınması için girişimlerinin devam ettiğini söyledi. Site için alternatif yer arayışları devam ediyor.



Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel, şehir merkezinde kalan sanayi sitesinin taşınması için girişimlerinin devam ettiğini söyledi. Tokat şehir merkezinde kalan, çevre ve görüntü kirliliğine, kent dokusunun gelişimine engel olan sanayi sitesinin başka bir alana taşınması amacıyla alternatif yer arayışları devam ediyor. 


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Müdür Yüksel, OSB’de mobilyacılara yönelik bir sanayi sitesi kurulması çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Önümüzdeki dönemde de diğer meslek alanlarına yönelik yer arayışlarının devam ettiğini ifade eden Müdür Yüksel, “1960 yıllarda yapılan sanayi sitesi şehir merkezinde kalmış durumda. Sanayi esnafı küçük dar alanlarda üretim yapmaya çalışıyor. Esnafımızın daha rahat ve modern bir şekilde çalışması ve şehrin merkezinde kalan bu yerin taşınması için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.Müdür Yüksel, ayrıca Teknopark ve İŞGEM’in işletmelere hizmet verebilecek durumda olduğunu ifade ederek, “Sanayi sitesinde küçük sanayicilerin büyük ortaklığı projesi kapsamında yapılan ortak kullanım atölyesinin inşaatı devam ediyor” diye konuştu. Öte yandan Tokat Belediyesi’nin “Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında bulunan sanayi sitesinin kentteki en büyük ve iş yoğunluklu projelerden birisi arasında yer alıyor. Sanayi sitesinin esnafı ve sanayi kooperatifinin koordinesinde yerel ekonomiyi destekler nitelikte yenilenerek, mülkiyet ve çalışanların hakları korunarak kent dışı bir alanda kente yeniden kazandırılması bekleniyor.



Milliyet 


Geri Dön