27 / 04 / 2024

Tokat Turhal'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Tokat Turhal'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Tokat Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini müjdeledi. 227 bin alanda uygulanacak olan proje kapsamında bin 50 konut ve 300 adet ticari alan inşa edilecek.



Tokat Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, bölgede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuştu. Bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını belirten Bekler, proje kapsamında bin 50 konut ve 300 adet ticari alan inşa edileceğini söyledi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 227 bin alanda uygulanacak olan proje Cami Kebir ve Kova Mahallesi'ni kapsıyor. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, konu ile ilgili olarak Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret ederek Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Murat Altındağ’ı ve Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ile görüşmelerde bulundu.

Kentsel dönüşümün Turhal’a kazandıracağını belirten Bekler, "özelleştirme idaresinden alınan makine fabrikasının yanına 1050 konut yapılarak yeni bir kent kurulacak. Eski Turhal, kale çevresinde oturan vatandaşlarımız yeni yapılan konutlara taşınarak kale çevresindeki gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesini amorti edecek. Turhalımız gerçekleştireceğimiz projeyle bir şantiyeye dönüşerek bölgenin yükselen yıldızı olmaya emin adımlarla ilerleyecek. Kentsel Dönüşüm Projesi Yeşilırmak’ın yanı başında bulunan Cami Kebir ve Kova Mahallelerinin kapsıyor. Bizler aynı zamanda Yeşilırmak sahil bandı projemizi de gerçekleştirmiş olacağız" açıklamasında bulundu.


Geri Dön