20 / 04 / 2024

Tokat'a yeni nesil sanayi sitesi müjdesi!

Tokat'a yeni nesil sanayi sitesi müjdesi!

Tokat Belediyesi ve Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından bölgede ilk olacak yeni nesil sanayi sitesi kurulacak. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projeyle ilgili çalışmaları değerlendirdi.



Tokat Belediyesi ve Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından yeni nesil sanayi sitesi kurulacak. Projeyle ilgili çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni nesil ve modern bir sanayinin Tokat’ta yapılması son derece önemli olduğuna işaret etti.

Milliyet'te yer alan habere göre, Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Başkan Eroğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya S.S Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ile sanayi esnafı katıldı.

Sanayi sitesiyle 30 yıllık ihtiyaç karşılanacak

Tokat Küçük Sanayi Sitesi'nin 1970'li yıllarda yapıldığını, artık ihtiyaçlara cevap vermdeğini belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yüksel, “Yeni sanayi sitemiz, 21’inci yüzyıl şartlarına uygun olarak modern şekilde düzenlenecek. Yeni site günümüz ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bu tür bir sanayi sitesi ilk defa yapılacak ve bu nedenle ülkemize bir örnek teşkil edecek. Yapılan sanayi sitesi en az 20-30 yıl ihtiyacı karşılayacak seviyede olacak” diye konuştu.

Arsa aşaması tamamlandı

Yeni nesil sanayi sitesinin teknolojiye uygun olarak projelendirileceğini söyleyen Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik ise, “Kooperatifimiz kurulalı 12 ay oldu. Bu 12 aylık süre içerisinde başarılamayacakları başardık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Kurum müdürlerimiz bu işi sahiplendi. Bu süreç Tokatlıya sahip çıkılmasının bir göstergesidir. Arsa ile ilgili son aşamaya geldik. Tüm gerekli kamu kuruluşlardan yasal izinleri aldık. En önemli konu kamu yararına kararı alınmasıydı” dedi.

Şehrin büyümesine fırsat

Yeni nesil sanayi sitesinin Tokat’a yapılmasının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Eroğlu da, “Biz bu şehri iş adamıyla esnafla, yatırım yapmak isteyen bu şehrin öz evlatlarıyla geliştirebiliriz. Aksi halde dışarıdan taşımayla tek başına bunu yapamayız. O yüzden benim esnafım daha iyisini yapmalı, daha modern alanlarda işini yapmalı. Çağa ayak uydurmak zorundayız. Esnafımızın işlerini daha büyütmeleri ve daha modern geniş bir sanayide işlerini devam ettirmeleri işlerini büyütmeye fırsat verecek hem de şehrin büyümesine fırsat verecektir. O yüzden yeni nesil ve modern bir sanayinin Tokat’ta yapılması son derece önemli” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön