25 / 04 / 2024

Tokat'ta araç alt geçit projesi çalışmaları sürüyor!

Tokat'ta araç alt geçit projesi çalışmaları sürüyor!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentin trafik yükünü rahatlatmak adına araç alt geçit projesi üzerinde çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.



Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda her geçen gün artan trafik yükünü rahatlatmak amacıyla alternatif arayışları devam ediyor. Bu kapsamda Tokat Belediyesi tarafından Eski Niksar Yolu Kavşağı’nda yaşanan yoğunluğu azaltarak trafik akışını hızlandırmak amacıyla alt geçit projesi için ön hazırlık çalışması yapılıyor. İhale edilen proje çalışması bir firma tarafından hazırlanarak Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Belediye Başkan Yardımcılarına sunum yapıldı. Sunum öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, Tokat’ta yaşanan trafik problemini çözmek adına bir takım alternatifleri değerlendirdiklerini ifade ederek, “Yolların yeniden değerlendirmek suretiyle tek yön, çift yön ya da hangi yoldan nasıl gidilsin bunu tasarlıyoruz. Diğer taraftan yeni otoparklar yaparak şehrin otopark ihtiyacını karşılıyoruz. İmar çalışmalarıyla yeni yollar arterler nasıl açabiliriz bunun derdindeyiz. Bunla birlikte alt geçit, üst geçit neler yapılabilir bunları da planlıyoruz” dedi.

Eski Niksar Yolu Kavşağı’nda yaşanan yoğunluk ve trafiğin durma noktasına gelmesi nedeniyle bu bölgede alt geçit çalışması yapmayı arzu ettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, “Geçtiğimiz aylarda başlattığımız çalışma kapsamında proje ihalesi yaptık. İhale sonucunda firmanın yaptığı çalışma neticesinde burada nasıl bir alt geçit yapılabilir, çift taraflı mı tek taraflı mı, ya da burada alt geçit işi çözmez mi tüm bu olasılıkları değerlendireceğiz. Bu çalışmamız birkaç haftaya kalmaz netleşir diye düşünüyoruz. Bu konuda ayrıca çevre esnafın ve vatandaşlarımızın da görüşlerini alacağız. Çünkü ne yaparsak yapalım burada halkın memnuniyeti önemli. Halkın taleplerinde bizim yapacağımız çalışmalarla örtüşmesi önem arz ediyor. Bu anlamda eski Niksar yolunda alt geçit çalışmasını artık resmi anlamda projelendirmeye başladık. Şuanda firma tarafından bu konuda sunum yapılacak. Bu anlamda üç başlık üzerinde değerlendirme yapacağız” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön