20 / 04 / 2024

Tokat'ta eski hastane ve sağlık ocaklarına yıkım kararı verildi!

Tokat'ta eski hastane ve sağlık ocaklarına yıkım kararı verildi!

Eski Tokat Devlet Hastanesi yanında bir süre Üniversite Hastanesi olarak kullanılan eski Sağlık Meslek Lisesi ile eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin deprem yönünden yapılan araştırmasında olumsuz rapor çıkması üzerine yıkım kararı alındı...




Tokat’ta kamuya ait eski hastane ve sağlık ocaklarının deprem yönünden güçsüz olduğu kararına istinaden yıkım kararı verildi.


Eski Tokat Devlet Hastanesi yanında bir süre Üniversite Hastanesi olarak kullanılan eski Sağlık Meslek Lisesi ile eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin deprem yönünden yapılan araştırmasında olumsuz rapor çıkması üzerine yıkım kararı alındı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karara istinaden hurda karşılığında yıkım ihalesi yapıldı. İhale kapsamında ayrıca Merkez Verem Savaş Dispanseri ile Turhal ve Erbaa Eski 1 Nolu Sağlık Ocağı binalarının da yıkım ihalesi yapıldı. Söz konusu eski hastane ve sağlık ocaklarının yıkım işlemlerinin kısa sürede başlayacağı öğrenildi. Yıkılacak binaların yerine yapılacak olan yatırımların ise Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirileceği kaydedildi.


Öte yandan Karşıyaka Mahallesi'nde 1977 yılında temeli atılarak 1988 yılında hizmete açılan Tokat Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 23 yıl hizmet verdikten sonra Tokat Devlet Hastanesi yanındaki yeni binasına 2011 yılında taşınmıştı. Eski Sağlık Meslek Lisesi ise uzun yıllar Tokat GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak hizmet verirken, yaklaşık 3 yıldır boş durumda idi. Ayrıca Eski Tokat Devlet Hastanesi de 2013 yılında yıkılarak yerine diş hastanesi yapılması için inşaat çalışmaları başlatılmıştı.



Milliyet


Geri Dön