23 / 04 / 2024

Tokat'ta taş ocağı kurulmasına tepki yağdı!

Tokat'ta taş ocağı kurulmasına tepki yağdı!

Tokat'ta taş ocağı kurulmasına tepki yağdı. Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesi sakinleri, buraya kurulması planlanan taş ocağını protesto amacıyla kara yolunu da trafiğe kapattı...



Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bağlı Yolüstü beldesi sakinleri, buraya kurulması planlanan taş ocağını protesto amacıyla Reşadiye-Başçiftlik kara yolunu trafiğe kapattı.


Yaklaşık 700 kişi, Er Tepesi mevkisinde kurulacak taş ocağı için açılan yolun bulunduğu bölgeye geldi.


Ellerinde sopa bulunan kadınlar, buradan araçların geçişine izin vermedi. Kadınlara erkekler de destek verdi.


Belde sakinleri adına konuşan Yolüstü Belediye Başkanı Talip Çetin, beldenin 2010 yılında termal turizm merkezi ilan edildiğini, böyle yerlerde taş ocaklarına izin verilmediğini söyledi.


Er Tepesi'nde 3 bin 300 metre uzunluğunda, 280 metre derinliliğinde müthiş bir kanyon bulunduğunu dile getiren Çetin, "ÇED raporu alınırken sorulmuyor. Yan tarafta bir ocak var. O ocaktan dolayı tüm arazi ekilemeyen, hayvanların otlayamadığı, suların tahrip olduğu bir alana dönüştü. Vatandaş bunu görünce ikinci bir yer açılmasına müsaade etmiyor" diye konuştu.


Olay yerine gelen Reşadiye Kaymakam Vekili Fatih Arıkoğlu, vatandaşlarla görüştü.


"Sizler bizim için önemlisiniz" diyen Arıkoğlu, yolun kapatılarak vatandaşların seyahat hürriyetinin engellenmesinin doğru olmadığını belirtti.


Arıkoğlu, “İstemediğiniz bir taş ocağı var. Bununla ilgili mevcut şikayetlerinizi, rahatsızlığınızı, neden istemediğinizi buradan arkadaşlarla, yerel arkadaşlarla, belediye başkanımızla konuştum, yine konuşacağız. Gerekli yerlere, İl Özel İdaresi'ne, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne bunu ileteceğim. Hassas olduğunuz noktayı anlatacağım" ifadelerini kullandı.


Vatandaşlar, Arıkoğlu'nun konuşmasının ardından, yaklaşık 2 saat süren eylemi sonlandırdı.


AA


Geri Dön