29 / 03 / 2024

TOKİ 10 bin lira peşin 180 ay vadeyle ev satacak!

TOKİ 10 bin lira peşin 180 ay vadeyle ev satacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara'nın yeni uydu kenti Yapracık'ta inşa ettiği konutlardan 298'ini "ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut seçme ve alma olanağı" ile satacak...



Türkiye'deki konut açığını, farklı gelir grubuna yönelik nitelikli yapılarla karşılayan TOKİ, sosyal donatılarıyla inşa ettiği uydu kent projeleriyle yeni yaşam alanları oluşturuyor.


TOKİ, Ankara'da Eryaman'dan sonra en büyük ikinci uydu kenti şehrin batısında, Eskişehir karayolundaki Yapracık'ta inşa etti.


Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunulan projede, 10 bin lira peşin 180 ay vadeyle konut sahibi olunabilecek. Konutların peşin fiyatları 78 bin liradan, aylık taksitleri ise 383 liradan başlayacak.


İdare'nin Yapracık'ta satışa çıkardığı 298 konutun 6'sı 94 metrekare büyüklüğünde 2 artı 1, 251'i 116, 137 ve 168 metrekare olmak üzere üç farklı tipte 3 artı 1, konutların 41'i ise 190 metrekare büyüklüğünde 4 artı 1 olarak inşa edildi.


-Şartsız, kurasız ilk gelen alabilecek


"Ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı" ile satılacak dairelerden ilk gelen istediğini alabilecek. Konutlar için başvurular Ziraat Bankasının tüm şubeleri tarafından 19-30 Eylül tarihlerinde kabul edilecek.


TOKİ, Ankara-Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Yapracık bölgesinde Ankara'nın ikinci uydu kentini kurdu. Proje kapsamında bölgede 8 bin 640 konut inşa edildi. 584 konutun yapım çalışmaları da devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla bölge, 40 bin kişinin yaşayacağı dev bir uydu kent haline gelecek.


-Sosyal donatılar da inşa edildi


TOKİ'nin inşa ettiği Ankara'nın en büyük ikinci uydu kenti olacak Yapracık konutları sosyal donatılarıyla da modern bir yaşam alanı haline getirildi. Uydu kentte ikamet edenlerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla okul, sağlık ocağı, kreş ve cami gibi donatılar da tamamlandı. Proje kapsamında bölgede 32 derslikli 4 ve 24 derslikli bir ilköğretim okulu, 32 ve 24 derslikli 2 lise, kreş ve 3 cami inşa edildi. Proje içinde otoparklar ve yürüyüş alanları da yer aldı. 


Konutların satışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek. 


AA


Geri Dön