24 / 04 / 2024

TOKİ 2021'de 73 bin sosyal konut ihalesi gerçekleştirdi!

TOKİ 2021'de 73 bin sosyal konut ihalesi gerçekleştirdi!

Türkiye'de dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için çalışmalarını hızlandıran TOKİ, 2021'de 73 bin sosyal konutun ihalesini gerçekleştirdi.



Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ömer Bulut Türkiye genelinde hayata geçirilen sosyal konut projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre;  afet konutlarıyla beraber 185 bin konutun inşaatının devam ettiğini belirten Bulut, bu yıl sosyal konut anlamında ihale edilen konut sayısının 73 binin üzerinde olduğunu söyledi. Bulut, "2020 yılında Cumhurbaşkanımızın müjdelediği 150 bin konut projesinin inşaatları yükseliyor. Şu anda aktif 820'ye yakın şantiyemiz var. Bu dönemde belki özel sektörde konut arzı biraz azaldı. Biz  TOKİ  olarak bu konut açığını kapatmak maksadıyla İstanbul,  Ankara  ve büyükşehirlerimiz dahil olmak üzere sosyal konut projelerini hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu yıl sosyal konut anlamında ihale ettiğimiz konut sayısı da 73 binin üzerinde" dedi.

TOKİ'nin yurt dışında da birçok projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Bulut, bu çerçevede Pakistan, Sri Lanka, Endonezya, Somali'de örnek çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Bulut, sözlerine şu şekilde devam etti:

 TOKİ 2021 de 73 bin sosyal konut ihalesi gerçekleştirdi!

"İstanbul'un Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Silivri ilçelerinde 2019 yılında inşaatına başladığımız 5 bin 565 sosyal konut ve 142 dükkanın yapımı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek. 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle birlikte 5 milyon vatandaşa yuva olduk. İstanbul'da da şu anda tamamlanmış 5 bin konutluk projemiz var.

Önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız.’


TOKİ dar gelirli aileler için 904 bin konut inşa etti!


Geri Dön