28 / 03 / 2024

TOKİ 50 bin konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

TOKİ 50 bin konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 67 ilde 140 proje ile başlattığı 50 bin konutluk sosyal konut hamlesine her geçen gün talep artıyor.



6 Mart’ta taleplerin toplanmaya başladığı konutlarla ilgili bilgi almak ve şehirlerindeki projelere talep oluşturmak isteyen vatandaşlar, TOKİ’nin internet sitesini kilitliyor. 

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre altyapı için dakika dakika güçlendirme çalışmaları yapılsa da, yoğunluktan dolayı siteye erişim ve başvuru bilgilendirme formuna ulaşmak uzun zamanlar alabiliyor. 

Vatandaşların yoğun talep gösterdiği konutların yüzde 64’ün alt gelir grubu için hayata geçirilen 2+1 konutlardan meydana geliyor. Kalan yüzde 36’sı ise orta gelir grubuna hitap eden 3+1 konutlardan oluşuyor. 3 yıl içinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlar, yatay mimari esas alınarak inşa edilecek. 

Müracaatlar bankaya

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri 15-19 Nisan, en az yüzde 40 engelliler 8-12 Nisan, emekliler 25 Mart-5 Nisan, diğer başvuruların ise 6-22 Mart tarihleri olmak üzere taleplerin alınması 4 ayrı gruba ayrılsa da banka şubeleri yoğunluktan payını alıyor.

Bilgi almak için TOKİ’nin internet sitesini kilitleyen vatandaşlar, aynı yoğunluğu bankalarda da yaşıyor. Başvurular için Ziraat ve Halk Bankası şubelerine giderek, 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için 1.000 lira ön kayıt ödemesi yapması gerekiyor.

İstanbul’da 5 proje var

Sosyal konut hamlesiyle İstanbul’da 5 projede toplam 6 bin 300 konut inşa edilecek. İstanbul’daki konutların gerçekleştirileceği yerler şöyle:

1- Tuzla Aydınlı

2- Başakşehir Ayazma

3- Silivri Alipaşa

4- Başakşehir Hoşdere

5- Başakşehir Kayabaşı


Başvuru için gerekli koşullar

1- TC vatandaşı olmak.

2- 2+1 konutlara başvuracakların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak.

3- TOKİ’den daha önce konut satın almamış olmak ve TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olmak.

4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı evi olmamak.

5- Alt gelir grubu konutlarında aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4 bin 500 lira, İstanbul’da ise en fazla net 4 bin 800 lira gelire sahip olmak.

6- Bir hane halkı adına, yalnızca tek başvuru yapabilecek. 


TOKİ 50 bin konut kampanyasına 70 bini aşkın başvuru!

TOKİ İstanbul 2019 projeleri nerede, başvuru şartları neler?

Emlak Bankası'ndan dar gelirliye düşük kiralı konut müjdesi!

TOKİ 50 bin konut projeleri hangi illerde? İşte tüm detaylar!

 


Geri Dön