29 / 03 / 2024

TOKİ Adana'da 1 milyon metrekare arsa sattı!

TOKİ Adana'da 1 milyon metrekare arsa sattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TOKİ tarafından 10 yılda Adana'da Kanun Hükmünde Kararname ile 22 adet imar değişikliği yaptığını, 226 adet taşınmazında satıldığını açıkladı.



CHP  Adana  Milletvekili Ali Demirçalfnın yazılı soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2011 -2013 yılları arasında Adana'da 3194 sayılı İmam Kanunu ve 644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Uyarınca 22 adet imar planının bakanlık tarafından onaylandığını bildirdi. 

Demirçalı'nın "TOKİ tarafından satılan arsalar için hangi kurum, kuruluş veya kişiler tarafından teklifler verilmiştir." Sorusuna yanıt vermedi. 


ARSALAR KİME SATILDI? 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2003-2013 yılları arasında  TOKİ  tarafından 1 milyon bin 258 metrekare yüzölçümlü taşınmaz (arsa) satışı yapıldığını bildirdi. Bakan Güllüce, "Bahse konu taşınmazlara verilen teklifler hususunda istenilen bilgi ve belgelerin çok geniş kapsamlı olması ve çıkarılmasının çok uzun zaman gerektirmesi sebebiyle münferiden belirli işler için istenilmesi durumunda bilgi verilebilecektir." dedi. TOKİ'nin arsaların satış yöntemi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce şu bilgileri verdi: "İdare, mülkiyetlerindeki satışı yapılacak taşınmazların (arsa) bedelleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satş, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihale yönetmeliğinin 10. Maddesi "Arsa ve Araziler İçin Tahmin Edilen Bedelin Tespiti" kısmında yer alan Sermaye Piyasası Kurulunda onaylı Gayrimenkul Değerlendirme Şirketlerince tespit edilmektedir. Tespit edilen bedeller, arsa satış ihalesinin muhammen bedelidir. Arsa satış ihaleleri açık artırmalı ihaleler olduğundan bu bedellerin altında satış söz konusu değildir." Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin verdiği bilgiye göre,TOKİ tarafından başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar 517 milyon lira. Bakan Güllüce, TOKİ'nin Adana'da Çukurova Devlet Hastanesi'ne 200 yataklı ek bina, 250 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesi yapacağını da bildirdi. 


Adana Günaydın


Geri Dön