29 / 03 / 2024

TOKİ Mamak Gülseren Mahallesi Konutları'nın kura çekilişi gerçekleşti!

TOKİ Mamak Gülseren Mahallesi Konutları'nın kura çekilişi gerçekleşti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ankara'nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde inşa edilen 952 konuttan, alt gelir grubuna ait 583 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ankara'nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde inşa edilen 952 konuttan, alt gelir grubuna ait 583 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi. Kura sonuçları, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle hak sahiplerine duyuruldu. 


EVE KAVUŞTULAR 

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, kura öncesi yaptığı konuşmada, TOKİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, Gülseren Mahallesi'ne inşa edilen konutlar için gerçekleştirilen çekilişin hayırlı olması temennisinde bulundu. Kura kapsamında, konutlardan ikisi şehit ailesi veya vazife malulüne çekilişsiz verilirken, hak sahipliği için 240 engelli, bin 247 emekli ile bin 395 de vatandaş başvurdu. Noter huzurunda yapılan çekilişle 583 asil ve 292 yedek isim belirlendi. Kurada adları okunan vatandaşlar, konut sahibi olmanın sevincini gözyaşlarıyla ve yakınlarına sarılarak paylaştı.


Takvim


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi’nde inşa edilen 952 konutun kuraları çekildi. Alt gelir grubu kapsamındaki 583 konuttan, emeklilerimiz için ayrılan yüzde 25 kontenjana, bin 247 emekli vatandaşımız başvuruda bulundu.


Mamak ilçesindeki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan  TOKİ  Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, konutların kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini ifade etti. İdarenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Karaca, çekilişin hayırlı olması temennisinde bulundu.


983'Ü ALT GELİR KONUTU, 369'U SOSOYAL KONUT


Kurası çekilen 952 konutun; 583'ü alt gelir grubu kapsamında ve 2 + 1 planda alıcıya sunuldu. 369 sosyal konutun 276'sı 3 + 1, 93'ü de 4 + 1 planında inşa edilerek satışı gerçekleştirildi. Taksit ödemeleri, alt gelir grubu konutları için teslim tarihini takip eden ay, sosyal konutlar için de sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak.


Alt gelir grubunda yer alan 583 konuttan engelli vatandaşlarımıza 30 adet, emeklilere yüzde 25 oranında 146 adet kontenjan ayrıldı. Alt gelir grubundaki konutlara; Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinden 2, emekli kategorisinden bin 247, engelli kategorisinden 240 ve diğer vatandaşlarımızdan bin 395 başvuru gerçekleşti. Bu kapsamda alt gelir grubunda satışı gerçekleştirilen konutlara toplam 4 kategoride toplam 2 bin 884 başvuru alındı.

Sosyal konut kapsamında alıcıya sunulan 3+1 planında 276 konut için 793, 4+1 planında 93 konut için de 217 olmak üzere toplamda bin 10 başvuru gerçekleşti.


SEVİNÇ GÖZYAŞLARI


Kurada adları okunan vatandaşlar, konut sahibi olmanın sevincini gözyaşlarıyla ve yakınlarına sarılarak paylaştı.


Sabah



Haber Hürriyet  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından Mamak Gülseren Mahallesinde inşa edilen 952 konuttan, alt geliı grubuna ait 583 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi. Kuıa kapsamında, konutlardan ikisi şehit ailesi veya vazife malulune çekılişsiz verilirken, hak sahipliği için 240 engelli, bin 247 emekli ile bin 395 de vatandaş başvurdu. Noter huzurunda yapılan çekilişle toplam 2 bin 881 başvuru arasından 583 asil ve 292 yedek isim belirlendi. 


Hürriyet Ankara



Haber Posta Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde inşa edilen 952 konuttan alt gelir grubuna ait 583 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi. Kura sonuçları, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle hak sahiplerine duyuruldu. TOKÎ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, kura öncesi yaptığı konuşmada, TOKİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, Gülseren Mahallesi'ne inşa edilen konutlar için gerçekleştirilen çekilişin hayırlı olması temennisinde bulundu. Kura kapsamında, konutlardan ikisi şehit ailesi veya vazife malulüne çekilişsiz verilirken, hak sahipliği için 240 engelli, bin 247 emekli ile bin 395 de vatandaş başvurdu. Noter huzurunda yapılan çekilişle toplam 2 bin 884 başvuru arasından 583 asil ve 292 yedek isim belirlendi. Kurada-adları okunan vatandaşlar, konut sahibi olmanın sevincini gözyaşlarıyla ve yakınlarına sarılarak paylaştı. 


Posta Ankara


Geri Dön