26 / 04 / 2024

TOKİ Araklı'ya sanayi sitesi yapacak!

TOKİ Araklı'ya sanayi sitesi yapacak!

Araklı’da 60 yıldır kangren haline gelen sanayi esnafını Küçük Sanayi sitesine kavuşturma işlemi TOKİ ile gerçek oluyor. Türkiye de TOKİ tarafından yapılacak olan 2. sanayi sitesi için ön talep almaya başladı.



Türkiye de  TOKİ  tarafından yapılacak olan 2. sanayi sitesi için ön talep almaya başladı. Araklı belediye başkanı Recep Çebi TOKİ ve Araklı belediyesi tarafından yürütülen Araklı küçük sanayi sitesi projesinde değişik metrekarelerde 216 adet işyerinin sanayi esnafına verilmesi için belediye tarafından ön talep alınmaya başlandı.


TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan işyerleri için Araklı küçük sanayi sitesi kooperatifi üyelerini bilgilendirmeye başladı. Araklı Yolgören mahallesi sınırları içerisinde olan toplam 60 dönüm arazide TOKİ tarafından çeşitli büyüklükte olan işyerlerinden 216 adet satışa sunulacak.


8 Ayda Tamamlanacak


Araklı Belediye Meclis salonunda Küçük sanayi sitesi kooperatif başkanı Yaşar Çebi ve üyelerle bir araya gelen Araklı belediye başkanı Recep Çebi ve belediye meclis üyeleri yıllardır Araklı’da bina altlarında faaliyet gösteren sanayi esnafını en kısa zamanda yeni işyerlerine kavuşturmak için ilana çıktı. Müracaat almaya başlayan Araklı belediyesi bir an önce esnafın sanayiye geçmesi için büyük gayret gösteriyoruz dedi. Ön kayıt sistemi ile Araklı da faaliyet gösteren 167’ye yakın esnafın Küçük sanayi sitesinde müracaat 10. 000 TL Halk bankasına yatırması geri kalan ödemenin de 84 ayda tamamlanması isteniyor.


Taka


Geri Dön