25 / 04 / 2024

TOKİ Armutlu'da 130 vatandaşı ev sahibi yaptı!

TOKİ Armutlu'da 130 vatandaşı ev sahibi yaptı!

TOKİ tarafından Yalova’nın İlçesi’nde 2016 yılında inşa edilmeye başlanan projedeki 130 konutun yapımı tamamlandı ve gerçekleştirilen kura ile sahiplerini buldu.



Toplu Koonut İdaresi Başkanlığı tarafından Yalova'nın Armutlu İlçesi’nde yaptırılan 130 konut sahiplerini buldu. Kura sonucunda 62 yaşındaki Salim Yazan hayatında ilk kez ev sahibi olurken, 15 Temmuz darbe girişiminden önce TOKİ'ye başvuran ve darbe girişimi gecesi İstanbul’da şehit olan Erkan Pala'nın eşi Kamile Pala da bir diğer dairenin sahibi oldu. 


Daire sahibi olanlar arasında 62 yaşındaki 6 çocuk babası ve mermer işçisi Salim Yazan da vardı. Yazan, "İlk kez ev sahibi oluyorum. Yaklaşık 28 yıldır kirada oturuyorum. Zaten Armutlu'da yaşıyordum. Şükür bize de nasip oldu çok mutluyum" dedi.


Törene aile dostlarıyla gelen Kamile Pala, "Güzel yerden çıktı. Eşim başvurmuştu, kendisi şu an daha güzel yerde inşallah. Çok mutluyuz. 3 tane çocuğumuz var. İstanbul Eyüpsultan'da kirada oturuyorduk. Sanırım ödememizde bir kolaylık sağlanacak. Dua ederken kattan, daireden ziyade hayırlı komşular istedim. Rabbim ne derse o olur" dedi.


Hürriyet


Geri Dön