20 / 04 / 2024

TOKİ Ataköy sahili ihalesini erteledi

TOKİ Ataköy sahili ihalesini erteledi

TOKİ, Ataköy sahilinde bulunan ve yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle ihalesi durdurulan arsaların satış ve kiralanması ihalesini yeniden erteledi



İhalenin, Aralık ayında yapılması planlanıyor. Satışa çıkan 11 arazinin toplam muhammen bedeli, 768 milyon lira. İhalede 49 yıllığına kiralanacak 59.8 metre karelik arazi için belirlenen 6 milyon liralık muhammen bedel dikkate alındığında, toplam bedel 774 milyon liraya ulaşıyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ataköy satışı ertelendi

TOKİ, 19 Kasım'da yapacağını duyurduğu Ataköy sahilindeki arazilerin satış ihalesini aralık ayına erteledi

TOKİ, arazilerin satışı için 19 Ağustos'ta açtığı ilk ihaleyi de kamuoyu tepkisi ve komşu arsanın işletmecisi DATİ Holding'in açtığı dava nedeniyle iptal etmişti.
DATİ tarafından açılan davada yürütmeyi durdurma kararı vermiş olan İstanbul 5. İdare Mahkemesi, TOKİ'nin savunmasını yapmasından sonra 11 Eylül'de dava hakkında ret kararı vermiş bu gelişme üzerine  TOKİ  Ataköy'deki arazileri 19 Kasım'da yeniden satışa çıkaracağını duyurmuştu.
Son satış duyurusunda Ataköy'le birlikte Bakırköy Şenlik Mahallesi ve Maltepe'de olmak üzere toplam 11 arazinin 768 milyon lira muhammen bedel üzerinden ihale edileceği açıklanmıştı. İhalede 49 yıllığına kiralanacak 59 bin metrekarelik arazi için belirlenen 6 milyon liralık bedelle, toplam muhammen bedel 774 milyon liraya ulaşıyordu.

Arazinin satış bedeli düşmüştü
TOKİ yetkilileri, Ataköy'deki arazilerin satışı için vade ve faiz yapısının yeniden belirleneceğini ve aralık ayı başında yeniden ihale açılacağını ifade etti. TOKİ'nin 19 Ağustos'taki ilk ihale için yaptığı duyuruda, sahil şeridinde yer alan 94 bin metrekarelik 3 parsel arazi için 517 milyon lira muhammen bedel belirlenmişti. Yeni duyuruda, sözkonusu arsaların büyüklüğü 89 bin metrekare, muhammen bedel ise 491 milyon 400 bin lira olarak yer aldı.
Milliyet

Ataköy arazilerinin ihalesi yine ertelendi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilinde bulunan, kamuoyunda tartışmalara neden olan ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle ihalesi son anda durdurulan arsaların satış ve kiralanması için açtığı ihalenin tarihini yeniden erteledi.

Daha önce internet sitesinde 19 Kasım olarak duyurulan ihalenin, Aralık ayı başında yapılması planlanıyor. İhalede satışa çıkarılan 11 parça arazinin toplam muhammen bedeli, 768 milyon 128.6 bin lira. İhalede 49 yıllığına kiralanacak 59.8 metrekarelik arazi için belirlenen 6 milyon liralık muhammen bedel de dikkate alındığında, ihale için belirlenen toplam muhammen bedel 774.1 milyon liraya ulaşılıyor.

TOKİ, daha önce söz konusu arsaların satış ve kiralanması için 19 Ağustos'ta açtığı ihaleyi, mahkemenin 13 Ağustos'ta aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle, ihale tarihinden 2 gün önce iptal etmişti.

Ataköy'deki arsanın satış işlemi için DATİ Yatırım Holding A.Ş tarafından TOKİ aleyhine açılan davada daha önce yürütmeyi durdurma kararı veren İstanbul 5. İdare Mahkemesi, TOKİ'nin savunmasını yapmasından sonra, dava hakkında ret kararı vermişti.

TOKİ'nin 19 Ağustos'taki ilk ihale için yaptığı duyuruda, sahil şeridinde yer alan 94 bin metre karelik 3 parsel arazi için 517 milyon lira muhammen bedel belirlenmişti. Yeni duyuruda, söz konusu arsaların büyüklüğü 89.3 bin metrekare, muhammen bedel ise 491.4 milyon lira olarak yer aldı.
Vatan


Geri Dön