26 / 04 / 2024

TOKİ Ataköy sahilindeki arazilerin ihalelerini iptal etti!

TOKİ Ataköy sahilindeki arazilerin ihalelerini iptal etti!

TOKİ, İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki, kamuoyunda tartışmalara neden olan arazilerin kiralama ve satışına ilişkin ihaleleri, İstanbul 5. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı uyarınca iptal etti



TOKİ'den yapılan, "Arsa Satış ve Kiralama İhalesinin Durdurulması" başlıklı yazılı açıklamada, "19 Ağustos 2009'da, saat 15.00'te, Ankara'da Toplu Konut İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyurulan İstanbul'un Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi Ataköy sahilinde bulunan 564 ada 158 (11 bin 950,72 metrekare), 161 (11 bin 950,72 metrekare) ve 162 (40 bin 729,66 metrekare) nolu parsellerin satış ihalesi ile aynı tarihte, aynı adreste saat 16.00'da yapılacağı duyurulan Ataköy sahilindeki 564 ada 160 (59 bin 799,89 metrekare) parselin kiralama ihalesinin durdurulduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu arsa satış ve kiralama ihalesinin İstanbul 5. İdare Mahkemesinin 13 Ağustos 2009'da aldığı "yürütmeyi durdurma kararı uyarınca durdurulduğu" belirtildi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy sahil şeridindeki arazilerin "kiralanması ve satışıyla sahilin halka kapatılacağı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu arazilerin 28 yıldır işgal altında
olduğunu, hiç bir zaman halkın kullanımına açık olmadığını" ifade etmişti.

Yörede oturanlar, söz konusu alanın yeşil alan olarak ilan edilmesini isterken,  TOKİ  Başkanı, gerekli yeşil alanı ayırdıklarını, kalan bölümün devlete gelir olarak değerlendirilmesini istediklerini söylemişti.
A.A

TOKİ Ataköy'deki devlet arazisi için ihaleye çıkıyor!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ'nin Ataköy ihalesi iptal

TOKİ, İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki, kamuoyunda tartışmalara neden olan arazilerin kiralama ve satışına ilişkin ihaleleri, İstanbul 5. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı uyarınca iptal etti

TOKİ'den yapılan, ''Arsa Satış ve Kiralama İhalesinin Durdurulması'' başlıklı yazılı açıklamada, ''19 Ağustos 2009'da, saat 15.00'te, Ankara'da Toplu Konut İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyurulan İstanbul'un Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi Ataköy sahilinde bulunan 564 ada 158 (11 bin 950,72 metrekare), 161 (11 bin 950,72 metrekare) ve 162 (40 bin 729,66 metrekare) nolu parsellerin satış ihalesi ile aynı tarihte, aynı adreste saat 16.00'da yapılacağı duyurulan Ataköy sahilindeki 564 ada 160 (59 bin 799,89 metrekare) parselin kiralama ihalesinin durdurulduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu arsa satış ve kiralama ihalesinin İstanbul 5. İdare Mahkemesinin 13 Ağustos 2009'da aldığı ''yürütmeyi durdurma kararı uyarınca durdurulduğu'' belirtildi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy sahil şeridindeki arazilerin ''kiralanması ve satışıyla sahilin halka kapatılacağı'' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Bu arazilerin 28 yıldır işgal altında olduğunu, hiç bir zaman halkın kullanımına açık olmadığını'' ifade etmişti.

Yörede oturanlar, söz konusu alanın yeşil alan olarak ilan edilmesini isterken, TOKİ Başkanı, gerekli yeşil alanı ayırdıklarını, kalan bölümün devlete gelir olarak değerlendirilmesini istediklerini söylemişti.
Akşam

TOKİ, 517.5 milyon liralık Ataköy ihalesini iptal etti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki, toplam muhammen bedeyi 517.5 milyon lira olan 3 arsanın satış ve yıllık kira muhammen bedeli 6 milyon lira olan bir arsanın kiralanması ihalelerini İstanbul 5'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı uyarınca iptal etti.

TOKİ'den yapılan, "Arsa Satış ve Kiralama İhalesinin Durdurulması" başlıklı açıklamada, "19 Ağustos 2009'da, saat 15.00'te, Ankara'da Toplu Konut İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyurulan İstanbul'un Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi Ataköy sahilinde bulunan 564 ada 158 (11 bin 950,72 metrekare), 161 (11 bin 950,72 metrekare) ve 162 (40 bin 729,66 metrekare) nolu parsellerin satış ihalesi ile aynı tarihte, aynı adreste saat 16.00'da yapılacağı duyurulan Ataköy sahilindeki 564 ada 160 (59 bin 799,89 metrekare) parselin kiralama ihalesinin durdurulduğu" bildirildi. Açıklamada, söz konusu arsa satış ve kiralama ihalesinin İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin 13 Ağustos 2009'da aldığı "yürütmeyi durdurma kararı uyarınca durdurulduğu" belirtildi.
Belediye: Yeşil alan olsun
Önceki hafta Ataköy sakinleri, Ataköy sahil şeridindeki arazilerin "kiralanması ve satışıyla sahilin halka kapatılacağı" iddiasından bulunmuşlar ve eylem yapmışlardı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da bu yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu arazilerin 28 yıldır işgal altında  olduğunu, hiç bir zaman halkın kullanımına açık olmadığını, asıl şimdi TOKİ sayesinde halka açılacağını" ifade etmişti. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ise bu arsaların yeşil alan ilan edilmesini ve halkın serbest kullanımana açılmasını önermişti.
Hürriyet

TOKİ, Ataköy sahilini satmaktan vazgeçti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 19 Ağustos'ta satmaya hazırlandığı Ataköy sahilindeki arazilerin satışından vazgeçtiğini açıkladı

Milliyet gazetesi, arazi üzerinde 17'nci yüzyıldan kalma birinci grup tarihi eserler olduğunu ortaya çıkarmış ve konuyu, "İzinsiz çivi bile çakmayın" başlığıyla manşetine taşımıştı. Ataköylüler de sahildeki arazilerin satışının engellenmesi için gece gündüz eylem yapmıştı.

Gerekçe, Dati'nin davası
TOKİ tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin 13 Ağustos 2009'da verdiği yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle Ataköy'deki arazilerin satış ve kiralama ihalesi iptal edilmiştir" denildi.
Ancak TOKİ'nin gerekçe olarak ileri sürdüğü dava, 19 Ağustos'ta satılmaya hazırlanılan arazileri kapsamıyor. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği dava, Dati Holding tarafından işletilen Ataköy Marina, Sheraton oteli, Marina Otel, Galeria alışveriş merkezi ve bu tesislerin aralarında kalan arsaları kapsıyor.

İptal için 4 gün bekledi
TOKİ, yap-işlet-devret bedelinin düşük olduğu gerekçesiyle Dati'nin işlettiği parselleri yeniden ihaleye çıkarmış, Dati de bu ihaleye karşı yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı. İdare Mahkemesi, 13 Ağustos'ta Dati'nin işlettiği bu parsellerin satışı için yürütmeyi durdurma kararı verdi.
TOKİ, İdare Mahkemesi'nin Dati tarafından işletilen araziler hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararından dört gün sonra, üzerinde tarihi eserlerin bulunduğu arsaların ihalesini iptal ettiğini açıkladı. Uzmanlar, arazideki tarihi eser varlığının yapılaşmaya engel olacağını öngören yatırımcılar ihaleye ilgi göstermeyince, TOKİ'nin DATİ tarafından açılan yürütmeyi durdurma davasını bahane etmiş olabileceğini ifade ediyorlar.
Milliyet

Ataköy yargıya takılınca, TOKİ ihaleyi iptal etti

İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki, arazilerin kiralama ve satışına ilişkin ihaleye çıkan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul 5. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı uyarınca ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. TOKİ'den yapılan, ''Arsa Satış ve Kiralama İhalesinin Durdurulması'' başlıklı yazılı açıklamada, ''19 Ağustos 2009'da, saat 15.00'te, Ankara'da Toplu Konut İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyurulan İstanbul'un Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi Ataköy sahilinde bulunan 564 ada 158, 161 ve 162 nolu parsellerin satış ihalesi ile aynı tarihte, aynı adreste saat 16.00'da yapılacağı duyurulan Ataköy sahilindeki 564 ada 160 parselin kiralama ihalesinin durdurulduğu bildirildi.
Sabah

TOKİ, Ataköy'deki arazi ihalelerini iptal etti  
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki, kamuoyunda tartışmalara neden olan arazilerin kiralama ve satışına ilişkin ihaleleri, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı uyarınca iptal etti. 
 
TOKİ'den yapılan açıklamada, "19 Ağustos 2009'da, saat 15.00'te, Ankara'da Toplu Konut İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyurulan İstanbul'un Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi Ataköy sahilinde bulunan 564 ada 158 (11 bin 950,72 metrekare), 161 (11 bin 950,72 metrekare) ve 162 (40 bin 729,66 metrekare) No'lu parsellerin satış ihalesi ile aynı tarihte, aynı adreste saat 16.00'da yapılacağı duyurulan Ataköy sahilindeki 564 ada 160 (59 bin 799,89 metrekare) parselin kiralama ihalesinin durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, söz konusu ihalenin İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin 13 Ağustos 2009'da aldığı 'yürütmeyi durdurma kararı uyarınca durdurulduğu' belirtildi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy sahil şeridindeki arazilerin 'kiralanması ve satışıyla sahilin halka kapatılacağı' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "bu arazilerin 28 yıldır işgal altında olduğunu, hiçbir zaman halkın kullanımına açık olmadığını'' ifade etmişti. Yörede oturanlar, söz konusu alanın yeşil alan olarak ilan edilmesini isterken, TOKİ Başkanı, gerekli yeşil alanı ayırdıklarını, kalan bölümün devlete gelir olarak değerlendirilmesini istediklerini söylemişti.
Zaman

Ataköy arazi ihalesine iptal

TOKİ, İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki, kamuoyunda tartışmalara neden olan arazilerin kiralama ve satışına ilişkin ihaleleri, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı uyarınca iptal etti.
TOKİ'den yapılan, `Arsa Satış ve Kiralama İhalesinin Durdurulması' başlıklı yazılı açıklamada, "19 Ağustos 2009'da, saat 15.00'te, Ankara'da TOKİ Toplantı Salonu'nda yapılacağı" duyurulan İstanbul Ataköy sahilinde bulunan parsellerin satış ihalesi ile aynı tarihte, aynı adreste saat 16.00'da yapılacağı duyurulan Ataköy sahilindeki parselin kiralama ihalesinin durdurulduğu duyuruldu.
Açıklamada, bu arsa satış ve kiralama ihalesinin İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin 13 Ağustos'ta aldığı `yürütmeyi durdurma kararı uyarınca durdurulduğu' belirtildi.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy sahil şeridindeki arazilerin "kiralanması ve satışıyla sahilin halka kapatılacağı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu arazilerin 28 yıldır işgal altında olduğunu, hiçbir zaman halkın kullanımına açık olmadığını" ifade etmişti.
Yörede oturanlar, bu alanın yeşil alan olarak ilan edilmesini isterken, TOKİ Başkanı, gerekli yeşil alanı ayırdıklarını, kalan bölümün devlete gelir olarak değerlendirilmesini istediklerini söylemişti.
Radikal


Geri Dön