28 / 03 / 2024

TOKİ Ayrancılar projesinde inşaat başladı!

TOKİ Ayrancılar projesinde inşaat başladı!

Ayrancılar İnönü Mahallesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleştirilen farklı özelliklere sahip 315 toplu konut ile 8 dükkanın inşaat çalışmaları başladı.



Torbalı’nın en büyük mahallesi 50 bin nüfuslu Ayrancılar’da yapılacak olan 315 konut için daha önce 15 bin kişiden anket amaçlı talep formu ve sosyal analiz verileri alınmış, en çok tercih edilen konut tipi, proje birimi tarafından değerlendirilmeye tabi tutulmuştu. TOKİ’den ihaleyi alan firma bir yandan inşaat şantiyesini kurma hazırlıklarını sürdürürken öte yandan zemin etüt çalışmalarına da devam ediyor. Torbalı Belediyesi yetkilileri,  TOKİ  konutlarının inşaat oranının yüzde 30 dolayında tamamlanmasından sonra başvuru taleplerinin alınacağını açıkladı. 


Modern ve yerel mimari bir arada

Yükseklikleri zemin+5 kat olan konutların 156’sı 2+1; 159 tanesi ise 3+1 planında inşa edilecek. Proje aşamasında modern ve yerel mimari sentezlendi. Cephelerde söveler ve dekoratif pencereler ile farklılık katmaya çalışıldı. Dükkanlarla konutlar iç içe tasarlandı. Konutların yanı sıra; donatı alanları, meydanı, dükkanları, geniş peyzaj, yürüyüş alanları ve çocuk oyun alanları ile tüm ihtiyaçlara yanıt verecek yeni bir yerleşim alanı oluşturuldu.


Başkan Görmez: “Torbalı’ya büyük talep var"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez başta  İzmir  olmak üzere çevre il ve ilçelerden Torbalı’da ev edinme, burada yaşama ya da iş kurma talebinin zirve yaptığı bir dönem yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “İZBAN bu anlamda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. İlçede yaşam kalitesi arttıkça; ulaşılabilirlik, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerde önemli artışlar olunca Torbalı çekim merkezi oldu. Şu anda özellikle konut sektörü ilçemizin büyüme lokomotifi oldu. Tarımsal üretimde, ihracatta, sanayide Türkiye’de ilk 5 ille yarışacak potansiyele ulaştık. Torbalı’nın önü açık. Burada gelecek var. Yatırımcılara da belediye olarak her türlü desteği kolaylığı sağlıyoruz. Bu başarı hikayesinde her Torbalılı’nın payı bulunuyor."


Milliyet 


Geri Dön