25 / 04 / 2024

TOKİ-BGC konutları temel atma töreni gerçekleşti!

TOKİ-BGC konutları temel atma töreni gerçekleşti!

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve TOKİ iş birliğiyle basın mensupları için yapılacak olan 452 konutluk inşaatın temeli atıldı. Gazeteciler, basın çalışanları kira öder gibi ev sahibi olacaklar.



Gazeteciler, basın çalışanları kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Üstelik de kentin batısında, Osmangazi'nin kendiliğinden kentsel dönüşümünün yaşandığı oldukça iyi bir bölgesinde. Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Annç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkam Cemalettin Torun, Milletvekili Hüseyin Şahin, çok sayıda gazeteci ve aileleri de katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Büda vurgu yaptı. AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Bakan Müezzinoğlu'ndan da Bursa basınına güvenmesini istedi... 

Projelerin standart sefer tası mimari konutlar olmadığına dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu da, gazeteciliğin gecesi gündüzü olmayan zor bir meslek olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu ise yerel basının önemine dikkat çekerken, gazetecilerin ekonomik durumunun pek de iç açıcı olmadığını, ancak böyle bir proje ile ev sahibi olunabileceğini söyledi. BGC Başkanı Nuri Kolaylı ise bu noktaya gelinceye kadar zor bir süreçten geçtiklerini anlattı. Bülent Arınç, BGC tarafından yapılan projenin tüm Türkiye tarafından izlendiğine dikkat çekerek, BGC Başkanı Nuri Kolaylıya teşekkür etti. Bülent Arınç Bursa medyasına da atıfta bulunarak köşe yazarından kameramanına kadar güvenilir ve vazifesini iyi bilen kişiler olduğuna Ve dedi ki: "Asgari ücretin biraz üzerindeki maaşlarla özlemle bekledikleri konutlarına kavuşturacak olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Umarım 15 ay sonra meslektaşlarımla tekrar bira araya geleceğiz ve anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz..." 



Yeni Dönem


Geri Dön