29 / 03 / 2024

TOKİ Bingöl sözleşmesinde son gün bugün!

TOKİ Bingöl sözleşmesinde son gün bugün!

Listelerde belirlenen fiyat üzerinden yüzde 10 peşin ve geriye kalan ödeme için 180 ay taksitlendirme yapılacak. Taksit fiyatları 6 ayda bir memur maaş zammına göre artış gösterecek.



Listelerde belirlenen fiyat üzerinden yüzde 10 peşin ve geriye kalan ödeme için 180 ay taksitlendirme yapılacak. Taksit fiyatları 6 ayda bir memur maaş zammına göre artış gösterecek. İlk taksit Ocak 2016'da yatırılacak. Sözleşmesi imzalanmayan konut, açık konut olarak satışa çıkarılacak. 3!üncü şahsa devir ise konut tesliminden sonra gerçekleştirilebilecek. 


154 KONUT İÇİN BAŞVURU DEVAM EDİYOR

Öte yandan, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konutlardan 154'ü,TOKİ tarafından satışa çıkarılıyor. Kura yöntemiyle yapılacak olan satış için başvurular 5 Ekim'de başlayacak 2013 yılında Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan protokol çerçevesinde İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yapılan bin 333 konutun, 15 Ekim'de hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. TOKİ, hak sahiplerine teslim edeceği konutlar haricinde kalan 154 konutu ise bireysel başvuru alarak kura yöntemiyle satışa çıkaracak. 


SON BAŞVURU TARİHİ 16 EKİM 

05 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan başvurular, 16 Ekim 2015 tarihinde son bulacak. Metrekareleri 120 ila 190 aralandığında değişen konutlar için başvurular, Ziraat Bankası' na yapılacak. 'Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası' 23 Ekim 2015 tarihinde çekilecek. Müracaatlar; şehit aileleri maluller ile dul ve yetimler, En az yüzde 40 engelli vatandaşlar ve diğer konut alıcı adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecek. 



ŞEHİT YAKINLARINA YÜZDE 10 KONTENJAN 

Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerine konut sayısının yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır. Yüzde 40 engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. 


80 ADET YEDEK ALICI BELİRLENECEK 

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması durumunda başvuru sırasına göre 02-12 Kasım 2015 tarihleri arasında konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 02 - 13 Kasım 2015 tarihleri arasında ödeyecek ve gayrimenkul satış sözleşmesi imzalayacak. Kura sırasında 80 adet yedek alıcı belirlenecek, asil konut alıcılarının sözleşme imzalamaması halinde kalan konutlar İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde 02 Kasım13 Kasım 2015 tarihleri arasında gayrimenkul satış sözleşmesi imzalayacak. 


KONUT NİTELİĞİ VE FİYATLARI 

Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre 108,120 veya 144 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecek. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacak. Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli yüzde 1 ayrıca alıcılar tarafından ödenecek. 


Bingöl Gazetesi 


Geri Dön