07 / 05 / 2024

TOKİ bir milyon konut için Cezayir'le görüşüyor

TOKİ bir milyon konut için Cezayir'le görüşüyor

Cezayir, ülkesinde yürüttüğü bir milyon konut inşaatını askıya alarak TOKİ ile görüşmelere başladı



Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanı Nureddin Musa, 5 yılda 1 milyon konutluk projelerinin uygulamaya geçirilişinin  TOKİ  ile görüşmeler tamamlanıncaya kadar durdurulduğunu söyledi. Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir'in davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Musa,  iki ülke arasında dün imzalanan `konut, şehircilik ve inşaat alanlarında işbirliğinin teşvikine yönelik mutabakat zaptı'nın ardından TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı ziyaret etti.
Görüşmede, Cezayir'de artan konut ihtiyacına dikkat çeken Bakan Musa, 5 yılda 1 milyon konut yapımı için harekete geçtiklerini açıklarken, "Ancak hazırlanan programda bazı yetersizlikler olduğunu fark ettik. Bu noktada TOKİ ile işbirliğine girmek ve onun tecrübesinden yararlanmaya ihtiyaç duyduk. Yaptığımız görüşmeleri sonuçlandırıncaya kadar söz konusu programı durdurduk" diye konuştu.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise kurumun daha önce IMF, İtalya, Fransız, ABD ve Suriye heyetleri tarafından da ziyaret edildiğini belirtti.
Milliyet

Basında yer alan diğer haberler:

Cezayir, 1 milyon ev için TOKİ'yi bekliyor
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanı Nureddin Musa, Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) ziyaret ederek, Başkan Erdoğan Bayraktar ile görüştü. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre görüşmede, Cezayir'de artan konut ihtiyacına dikkati çeken Bakan Musa, 5 yılda 1 milyon konut yapımı için harekete geçtiklerini açıklarken, ancak hazırlanan programda bazı yetersizlikler olduğunu fark ettiklerini, bu konuda TOKİ ile işbirliğine, tecrübe paylaşımına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Musa, TOKİ ile yapılan görüşmeler sonuçlanıncaya kadar söz konusu programı durdurduklarını açıkladı. İşbirliğinde vakit kaybetmek istemediklerini kaydeden Bakan Musa, TOKİ Başkanı Erdoğan'ın, "Bazı ülkelerde yaşanan depremden sonra TOKİ'nin bu ülkelere konut yapımında destek verdiğini'' hatırlatması üzerine, "Cezayir'de konut yapmak için depremi beklemeyin'' şeklinde espri yaptı. Açıklamada, TOKİ'yi daha önce IMF, İtalya, Fransız, ABD ve Suriye heyetlerinin de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldığı hatırlatıldı.
Sabah


Geri Dön