24 / 04 / 2024

TOKİ Bursa Göçmen Konutları'nda şehit yakını aileler dairelerine kavuşuyor!

TOKİ Bursa Göçmen Konutları'nda şehit yakını aileler dairelerine kavuşuyor!

Bursa’da 14 yıldır oturdukları 20 dairelik apartmanı geri alınmak istenen şehit yakını ve gaziler TOKİ’ye ayda 73 lira ödeyerek tapularına kavuşacak..



Bursa’da 14 yıldır oturdukları 20 dairelik apartmanı geri alınmak istenen şehit yakını ve gaziler TOKİ’ye ayda 73 lira ödeyerek tapularına kavuşacak.

Merkez Nilüfer ilçesi Göçmen konutları’nda 18 Haziran 2001 yılında hayırseverler tarafından yaptırılan ve şehit yakınları ile gazilere tahsis edilen 20 dairelik bina meselesi çözüme kavuştu. Geçtiğimiz aylarda şehit ve gazi apartmanı sakinlerine resmi yazı gönderen TOKİ, evlerin satın alınmasını ya da bir ay içinde dairelerin tahliye edilmesini istemişti. Apartman sakinleri, basın aracılığıyla mağduriyetlerini dile getirmelerinin ardından tapularına kavuştu.

1986 yılında askerliği sırasında atılan el bombası sonucu gazi olan apartman yöneticisi Adem Harput, sevinçlerini dile getirerek, "Aylık 73-74 lira parayla 240 ay faizsiz şekilde ödeme yapacağız. O da bizim için çok memnun edici. Devletimizden Allah razı olsun.  TOKİ  başkanımız çok yardımcı oldu. TOKİ yardımcısı Yasin Acun Bey ve Ali Beye teşekkür ederiz. Buraya kadar geldiler, dertlerimizi dinlediler, bizleri memnun ettiler" diye konuştu.

1991 yılında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görev yaparken teröristlerce açılan ateş sonucu gazi olan ve felç teşhisi konulan Mustafa Kan ise, bulunan çarenin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Polis eşi 1981 yılında Batman’da şehit düşen Hamide Aybek, "Ben şehit ailesiyim. Ellerinden geleni yaptılar, tapularımızı veriyorlar. Allah razı olsun" dedi.


Milliyet


Geri Dön