26 / 04 / 2024

TOKİ Çeşme projesine onay çıktı!

TOKİ Çeşme projesine onay çıktı!

TOKİ'nin Çeşme Reisdere projesinin detayları netleşti. 14 ayda teslim edilecek olan TOKİ Reisdere projesinin 1. etabında 550 konut, 2. etabında 603 konut inşa edilecek. Projede bloklar 4 katı geçmiyor...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Çeşme’de yapılması planlanan tartışmalı konut projesine onay verdi. İki etap olarak planlanan projeye göre bin 153 adet konut, 600’er kişilik iki cami, 6 adet büfe ilköğretim okulu ve lise binası inşa edilecek. 


4 katlı binalar olacak 

Egedesonsöz'den Fatih Yapar'ınhaberine göre, İzmir'de tartışmalara neden olan Çeşme'de yapılacak  TOKİ  projesine onay geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Reisdere'de inşa edilmesi planlanan 1153 konutluk projeye olur verdi. Bakanlığın onayladığı plana göre konutların yanında büfe dahil her şey ayrıntısına tespit edildi. Belediyenin kat yüksekliği ve imar yoğunluğu gerekçeleriyle dava açtığı projede yargı kararı beklenmeden proje olur aldı. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, dava süreci devam ederken bu vizenin doğru olmadığını söyledi. 

Çeşme Belediyesi'in açtığı dava devam ederken, bakanlık, 4 kat izin verdiği TOKİ konutlarının yapımının yolunu açtı. 


Milliyet Ege


Geri Dön