28 / 03 / 2024

TOKİ Çorum'da 4 bin 743 konut yaptırdı!

TOKİ Çorum'da 4 bin 743 konut yaptırdı!

ARGE Komisyonu Başkanı Yurdanur Özzehinli, TOKİ öncülüğünde yürütülen planlı kentleşme, konut seferberliği kapsamında 2003 2015 yılları arasında ülke genelinde yapılan 68.3 milyar TL yatırımla 531 bin konutun tamamlandığını bildirdi.



İl Genel Meclisi Araştırma ve Geliştirme (ARGE) Komisyonu Başkanı Yurdanur Özzehinli,  TOKİ  öncülüğünde yürütülen planlı kentleşme, konut seferberliği kapsamında 2003 2015 yılları arasında ülke genelinde yapılan 68.3 milyar TL yatırımla 531 bin konutun tamamlandığını bildirdi.  İl Genel Meclisi, Halil İbrahim Kaya başkanlığında toplanarak gündeme alınan maddeleri görüştü. Toplantıda; "TOKİ öncülüğünde planlı kentleşme konut seferberliği kapsamında 20032015 yılları arasında sosyal donatı ve toplu konut projeleri nelerdir? Konut, okul, hastane, sağlık ocağı, cami, ticaret merkezi, kütüphane, engellilere yönelik sosyal doku çalışmalarının ilimizdeki dağılımları nasıldır? Dar gelirli vatandaşların konut sahibi yapılmasında gelinen nokta nedir? Sosyal yardımlaşma fonundan konut sahibi olan kaç aile vardır" konularında yapılan araştırma ile ilgili Araştırma ve Geliştirme (ARGE) Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.  Komisyonun hazırladığı rapor hakkında bilgi veren ARGE Komisyonu Başkanı Yurdanur Özzehinli, TOKİ'nin Çorum'da yaptığı çalışmalar ve gelinen durumu değerlendirdi.  Özzehinli, Çorum'da TOKİ konut sayısının 4 bin 743'e, yatırımların toplamının da 368 milyon liraya ulaştığını kaydetti.  Özzehinli. açıklamasında şu bilgileri verdi: "Çorum Merkez ve ilçelerinde projeler gerçekleştiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yürütülen projeleri ile konut sahibi olmak isteyenlere öncü olmaya devam etmektedir.  Çorum'da TOKİ konut sayısı 4 bin 743'e, yatırımların toplamı 368 milyon liraya ulaşmıştır.  TOKİ, Çorum merkezde 1., 2. ve 3. bölgede 1836 konut yapmış, bunların yanı sıra 2 ticaret merkezi, 2 cami, 2 şadırvan, 2 ilköğretim okulu, 2 lise, 2 bekçi kulübesi, 2 sağlık ocağı ile 652 alt gelir grubuna konut inşa etmiştir.  Ayrıca merkezde Devane bölgesine 440 adet konut, Celilkırı'da yoksul grubu için 416 konut ve sosyal tesis yapmıştır.  Merkez Celilkırı Köyü 8 adet, sevgievi idare binası, ortak kullanımlı idari bina, 6 adet yaşam birimi, spor salonu, 3 adet bekçi kulübesi, Gülabibey'de 5 adet sevgievi ve ortak kullanım alanı TOKİ tarafından gerçekleştirilmiştir. 

Ayrıca merkezde Sosyal Güvenlik Kurumu il binası Çorum'a kazandırılmıştır. Yapımı tamamlanan 3488 konuttan 1500'ü dar-orta gelirliler için, 1388'i alt gelir grubu, 160'ı yoksul grubu, 440'ı gecekondu dönüşüm kapsamında yapılmıştır. Ayrıca merkezde Celilkın'nda cami. İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi ikmali ve TSE Araç Kontrol Merkezi binası yapımı devam etmektedir. Akken Mahallesi'nde ise 335 daireli polis lojmanları yapılmıştır.  Çorum'a prestijli konutlar  azandırılması açısından çalışmalar sürdürülmektedir. 

Emeklilere TOKİ müjdesi geldi. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'nin emeklilere konut hakkı verilmesi için yaptığı başvuru, TOKİ tarafından onaylandı. Kararın açıklanmasından sonra TOKİye başvurular arttı. Emeklilerin başvuru yapabilmesi için aranan şart ise Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği üyesi olması ve üzerinde herhangi bir mülkiyet bulunmaması. Derneğin faaliyet gösterdiği şubelere başvuru yapılarak 2 + 1 veya 3+1 seçeneklerinden bir tanesini seçerek ev sahibi olabilecekler. 

TOKİ öncülüğünde yürütülen planlı kentleşme. konut seferberliği kapsamında 2003 2015 yılları arasında ülke genelinde yapılan 68.3 milyar TL yatırımla 531 bin konut tamamlanmıştır." 


Çorum Gazetesi 



Geri Dön