19 / 04 / 2024

TOKİ, erken ödemede 170 milyon TL kazandı

TOKİ, erken ödemede 170 milyon TL kazandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan, "erken ödeme indirim" kampanyasından 200 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi



TOKİ'den yapılan açıklamada, 22 Mart'ta başlatılan kampanyanın, 19 Nisan Pazartesi günü sona ereceği bildirildi.

Kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon lira kaynak sağlandığı ve kampanyadan 4 bin 500 kişinin yararlandığı belirtilen açıklamada, daha önce düzenlenen kampanyalar dikkate alındığında borcunu kapatan kişi sayısında yüzde 160, sağlanan kaynak miktarında da yüzde 125 artış yaşandığı ifade edildi.

Kampanya,  TOKİ  tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlendi.

İndirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecek.

Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.

-TOKİ BAŞKANI BAYRAKTAR-
Bu arada TOKİ Başkanı Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 19 Nisanda sona erecek kampanya sonucunda 200 milyon liralık gelir hedeflediklerini söyledi.

Kampanyadan şimdiye kadar 4 bin 500 kişinin yararlandığını dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:
"Yılda iki kez yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen 'erken ödeme' kampanyasının bu yılki ilk çalışmasından beklediğimiz sonucu elde ettik. Kampanyanın bitmesine sayılı günler kaldı. Son günlere doğru talebin daha da artacağını düşünüyorum. Vatandaş açısından yüzde 20'lik bir indirim büyük bir fırsat. TOKİ'den konut ya da işyeri satın alanlar da bunu görmüş olacaklar ki kampanyamız yoğun bir ilgi gördü."
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Erken ödeme kampanyası 170 milyon TL kazandırdı

Borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan, `erken ödeme indirim' kampanyasından 200 milyon lira gelir hedeflediklerini açıklayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar,  "Yılda iki kez yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen 'erken ödeme'kampanyasının bu yılki ilk çalışmasından beklediğimiz sonucu elde ettik. Kampanyanın bitmesine sayılı günler kaldı. Son günlere doğru talebin daha da artacağını düşünüyorum. Vatandaş açısından yüzde 20'lik bir indirim büyük bir fırsat. TOKİ'den konut ya da işyeri satın alanlar da bunu görmüş olacaklar ki kampanyamız yoğun bir ilgi gördü" diye konuştu.
Başkan Bayraktar'ın açıklamalarına göre, 22 Mart'ta başlatılan ve 19 Nisan'da sona erecek olan kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon TL kaynak sağlandı ve kampanyadan 4 bin 500 kişi yararlandı. Borcunu kapatan kişi sayısında yaşanan artış yüzde 160 olurken, kaynak miktarındaki artış ise yüzde 125'i buldu.

KAMPANYA KİMLERİ NASIL KAPSIYOR?
-  TOKİ'nin erken ödeme kampanyası, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlendi.
-  İndirim kampanyası kapsamında konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecek.
-  Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli; eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.
Tebernüş Kireçci

Erken ödeme indirimine büyük ilgi 
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyenlere yönelik başlattığı, erken ödeme indirim kampanyasına 4 bin 500 kişi başvururken, 170 milyon liralık talep geldi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kampanyadan 200 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi. 22 Mart'ta başlatılan kampanya, 19 Nisan Pazartesi günü sona erecek.
Zaman

TOKİ indirim yaptı gelir yüzde 125 arttı 
TOKİ, 19 Nisan'da bitecek ve yüzde 20 indirim avantaj sağlayan kampanyadan 170 milyon kaynak sağladı. TOKİ Başkanı Bayraktar "200 milyon gelir hedefliyoruz" dedi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan erken ödeme indirim kampanyasından 200 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi. TOKİ'den yapılan açıklamada, 22 Mart'ta başlatılan kampanyanın, 19 Nisan'da sona ereceği belirtildi. Kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon lira kaynak sağlandığı ve kampanyadan 4 bin 500 kişinin yararlandığı belirtilen açıklamada, önceki kampanyalara göre borcunu kapatan kişi sayısında yüzde 160, kaynak miktarında da yüzde 125 artış yaşandığı ifade edildi.

VADELİDE YÜZDE 17 İNDİRİM
Kampanya, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlendi. Kampanya kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibariyle hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecek. Borç bakiyesinin peşin kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.
Star

TOKİ'nin 'erken ödeme' hedefi 200 milyon TL
TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlattıkları, ''erken ödeme indirimi'' kampanyasından toplam 200 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi. Erdoğan Bayraktar ayrıca kampanyadan şimdiye kadar 4 bin 500 kişinin yararlandığını dile getirdi.  Kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon lira kaynak sağlandığı açıklanırken, daha önce düzenlenen kampanyalar dikkate alındığında borcunu kapatan kişi sayısında yüzde 160, sağlanan kaynak miktarında da yüzde 125 artış yaşandığı ifade edildi. 'Erken ödeme kampanyası' 19 Nisan'da sona erecek.
Akşam

TOKİ'ye borcunu erken ödeyenler artıyor  
TOKİ'ye borcunu erken kapatanların sayısı % 160 artışla 4.500 kişiye ulaştı
TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan, "erken ödeme indirim" kampanyasından 200 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi. TOKİ'den yapılan açıklamada, 22 Mart'ta başlatılan kampanyanın, 19 Nisan Pazartesi günü sona ereceği bildirildi. Kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon lira kaynak sağlandığı ve kampanyadan 4 bin 500 kişinin yararlandığı belirtilen açıklamada, daha önce düzenlenen kampanyalar dikkate alındığında borcunu kapatan kişi sayısında yüzde 160, sağlanan kaynak miktarında da yüzde 125 artış yaşandığı ifade edildi.

19 Nisan'da sona eriyor
Kampanya, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlendi. İndirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecek. Borç bakiyesinin peşin kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.
Nihal Yuvacan / Vatan

Yüzde 20'lik indirim büyük bir fırsat
TOKİ'ye borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan, ''erken ödeme indirim'' kampanyasından 200 milyon lira gelir hedefleniyor.

19 Nisan Pazartesi günü sona erecek kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon lira kaynak sağlandı ve kampanyadan 4 bin 500 kişinin yararlandı.
Daha önce düzenlenen kampanyalar dikkate alındığında borcunu kapatan kişi sayısında yüzde 160, sağlanan kaynak miktarında da yüzde 125 artış yaşandı.

Kampanya, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlendi.

İndirim kampanyası kapsamında, konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecek.

Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli, eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.

YÜZDE 20'LİK İNDİRİM BÜYÜK BİR FIRSAT
TOKİ Başkanı Bayraktar, kampanya sonucunda 200 milyon liralık gelir hedeflediklerini söyledi.

''Yılda iki kez yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen 'erken ödeme' kampanyasının bu yılki ilk çalışmasından beklediğimiz sonucu elde ettik. Vatandaş açısından yüzde 20'lik bir indirim büyük bir fırsat. TOKİ'den konut ya da işyeri satın alanlar da bunu görmüş olacaklar ki kampanyamız yoğun bir ilgi gördü.''
NTVMSNBC


Geri Dön