19 / 04 / 2024

TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar vekil olursa!..

TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar vekil olursa!..

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde 'CHP listelerinden sonra AKP listelerini de değerlendirelim' diyerek ' AKP listesinin arka yüzü' başlıklı yazısında TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın adaylığını ve KİPTAŞ'ı değerlendirdi



İşte Yalçın Bayer'in Hürriyet gazetesindeki yazısından o bölüm;

"Türkiye genelinde Başbakanın yaptığı basın toplantısındaki üstü örtülü sözleri arasında Biz bunu bir ekip halinde yaptık dese de, gerçekte listenin son şekli, iki kara kutusundan biri olan Teşkilattan Sorumlu GenelBaşkan Yardımcısı ve parti içinde Atom Karınca diye tanımlanan Ekrem Erdem ile ta Büyükşehir Belediye Başkanadaylığından beri Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüten Mustafa Ataş tarafından belirlendi.

Liste hiç kimseye gösterilmeden Başbakanın, Ankaradaki mutemedi Seçim İşlerinden sorumlu Genel BaşkanYardımcısı Av. Haluk İpek ve Mustafa Ataş tarafından YSKya teslim edildi.

Her ne kadar teşkilatın sesine kulak verildiği öne sürülse de temayül yoklamalarında ön sıralarda çıkan adayadaylarından çok azının listeye girebildiği dikkat çekti.

İstanbul listeleri buna örnek gösterilebilir:

1. BÖLGE

- 30 üyeli 1. bölgede temayül yoklamasında ilk sıraya yerleşen eski Pendik Belediye Başkanı Erol Kayadan (2009akadar 3 dönem) sonra 2. gelen Kadıköy eski İlçe Başkanı Muharrem Ödemiş listeye giremedi.
Burada en büyük sürpriz Süleymancıların lideri, müteahhit Mehmet Deniz Olgunun (Süleyman Hilmi Tunahanıntorunu) liste dışı bırakılması oldu. Bu bölge Tayyip Erdoğan, Egemen Bağış, İdris Güllüce ve Erol Kaya... olarak sıralandı.

TOKİ-KİPTAŞ

Bu bölgede diğer bir sürpriz de... Daha önce Kadir Topbaş tarafından birkaç kez görevden alınmak istenen KİPTAŞGenel Müdürü İsmet Yıldırımın en büyük koruyucusu olarak görülen M. Deniz Olgunun liste dışı kalmasıylakoltuğunun tehlikeye girmesi... Trabzon 2. sıraya yerleştirilen Erdoğan Bayraktarın boşalttığı  TOKİ  Genel Müdürlüğübeklentisi de böylece suya düşmüş oldu. Çevresine Erdoğan Bey (Bayraktar) milletvekili olunca, TOKİ GenelMüdürlüğü bana verilecek dediği öne sürülen Yıldırımın, listelerin açıklanmasından sonra umutsuzluğa kapıldığı belirtiliyor.

(İsmet Yıldırım, Başakşehir 5. Etapda beş yıldızlı otel seviyesinde 500 erkek öğrencinin kalabileceği bir yurdu anahtar teslimi tarikat mensuplarının hizmetine sunmuştu. Her ne hikmetse, adı geçen yurtta halen herhangi bir tabela bulunmuyor.)"

Hürriyet/Yalçın Bayer


Geri Dön