24 / 04 / 2024

TOKİ, faaliyetlerini 'TOKİ Haber' dergisiyle duyuracak!

TOKİ, faaliyetlerini 'TOKİ Haber' dergisiyle duyuracak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), faaliyetlerini "TOKİ Haber" adlı dergiyle duyuracak



İdarenin proje ve çalışmalarına geniş yer verilecek olan derginin, kuşe kağıda basılı ilk sayısı yayımlandı.

Her ay düzenli olarak yayımlanması öngörülen dergide, inşaat ve konut sektörüne ilişkin sorun ve çalışmalara ilişkin bilgiler de yer alacak.

Derginin ilk sayısında, ucuz ve kaliteli konutun adresi olarak gösterilen TOKİ'nin kuruluşundan bu yana büyüme öyküsü anlatıldı.

İdarenin, "Tarımköy Projesi" ve "Kentsel Dönüşüm Projesi" çalışmaları hakkında bilgi verilen dergide, yine TOKİ'nin 81 ilde hayata geçirdiği konut projelerine de detaylı olarak yer verildi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, derginin ilk sayısındaki, "Çağdaş Kentleşme Arayışında TOKİ'nin Rolü" başlıklı yazısında, TOKİ'nin sadece konut değil, modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yerleşim yerleri ürettiğini ifade etti.

Yazısında hedeflerinin, 2011 yılı sonuna kadar 500 bin konuta ulaşmak, Türkiye'deki konut ihtiyacının yüzde 5 ile 10 kadarını üretmek olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede idaremiz, model oluşturma, kaliteyi yükseltme, örnek uygulamalarla fiyatları aşağıya çekme, özel sektörün gitmediği ihtiyaç bölgelerinde konut üretme, orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarına katkıda bulunma, belediyelerle işbirliği yaparak gecekondu dönüşümlerini gerçekleştirme ve düzenli kentleşmeye katkı sağlama yolunda sağlam adımlarla yürümektedir."
AA

- KONUYLA İLGİLİ BASINDA ÇIKN DİĞER HABERLER- 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), faaliyetlerini 'TOKİ Haber' adlı dergiyle duyuracak. İdarenin proje ve çalışmalarına geniş yer verilecek olan derginin ilk sayısı yayımlandı. Her ay düzenli olarak yayımlanması öngörülen dergide; inşaat ve konut sektöründeki sorun ve çalışmalara ilişkin bilgiler de yer alacak.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, derginin ilk sayısındaki yazısında, TOKİ'nin sadece konut değil, modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yerleşim yerleri ürettiğini ifade etti. Bayraktar, hedeflerinin, 2011 yılı sonuna kadar 500 bin konuta ulaşmak, Türkiye'deki konut ihtiyacının yüzde 5 ila 10 kadarını üretmek olduğunu belirtti.

- Takvim -


Geri Dön