28 / 03 / 2024

TOKİ, Gazze'de konut inşa edecek!

TOKİ, Gazze'de konut inşa edecek!

Başbakan açıkladı: İsrail'le varılan anlaşma kapsamında Filistin'e topyekun uygulanan ambargo büyük ölçüde kalkmış oluyor. Cuma günü ilk gemimiz Gazze'ye insani yardım götürecek.



Göreve geldiği günden beri dış politikada attığı sıcak adımlarla dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, İsrail ile varılan tarihi anlaşmanın detaylarını açıkladı. Anlama maddeleri arasında en dikkat çekilci detaylarından biri Filistin'e toptan uygulanan ambargo sona erecek olması. BAştod Limanı'na 10 bin tonun üzerinde insani yardımı götürülecek,  TOKİ  Gazze'de konut projesi yapacak.


TOKİ'DEN GAZZE'YE KONUT PROJESİ


TOKİ'nin Gazze'de konut projesine dair de bilgi veren Başbakan "Bunun da önünü bu şekilde açmış oluyoruz. Cenin bölgesindeki Erez sanayi bölgesinin yapımına hız verilmesi konusu da yine bu mutabakat çerçevesinde mümkün hale geliyor. Varılan mutabakatın ülkemize, Filistinli kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz." dedi.


AA



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın detayları iki ülkenin başbakanı tarafından açıklandı. Dün itibariyle bir mutabakat metni iki tarafça uzlaşıldığını ve parafe edildiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Böylece ilişkilerin normale döndürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Bu mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız Türkiye tarafından ve İsrail tarafından muhatabı ile imzalanacak" dedi. Yıldırım, ilk yardım gemisinin ise Cuma günü yola çıkacağını açıkladı.


Başbakan Yıldırım"Cuma günü ilk gemimiz İsrail'in Aşdod Limanı'na 10 bin tonu aşkın insani yardımla hareket edecek.Mutabakatın bu kadar uzun sürmesinin asıl maddesi ise Gazze'de yaşayan Filistinlilerin günlük yaşamında karşı karşıya kaldıkları zorluklardır, izolasyondur ve dış dünyadan gerekli yardımları, desteği İsrail'in engellemesinden dolayı elde edememeleridir. Bu hususta uzun görüşmeler yapıldı ve nihayet burada bir karara varılmış durumda. Bu amaca yönelik olarak önümüzdeki cuma günü ilk gemimiz İsrail'in Aşdod Limanı'na 10 bin tonu aşkın insani yardımla hareket edecek.TOKİ'nin Gazze'de konut projesi var. Bunun da önünü bu şekilde açmış oluyoruz. Cenin bölgesindeki Erez sanayi bölgesinin yapımına hız verilmesi konusu da yine bu mutabakat çerçevesinde mümkün hale geliyor. Varılan mutabakatın ülkemize, Filistinli kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz." dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön