19 / 04 / 2024

TOKİ Gülseren ve Anayurt'ta 353 konut için kura çekildi!

TOKİ Gülseren ve Anayurt'ta 353 konut için kura çekildi!

Mamak Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Gülseren ve Anayurt Mahalleleri'nde uyguladığı kentsel yenileme projesi kapsamında 353 konut kura ile sahiplerini buldu.




Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Türkiye'de ilk defa bir kentsel dönüşüm projesinde bu kadar kısa bir sürede anlaşmaların gerçekleşerek, konutların tamamlandığını söyledi. Akgül "Rekor bir sürede teslim aşamasına geldik. Zoru başardık. 4 etaptan oluşan proje kapsamında 1. ve 2. etaplarda 2 bin konutun yapımı hızla devam ederken, 3. etap kapsamında 1200 konutun daha ihalesi gerçekleşti. İkinci etap konutlarının kura çekimini bu yılın sonu veya 2016'mn başında yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl bahar aymda geriye kalan 1200 konutun kura çekimini gerçekleştirip, vatandaşlarımızı ikamet ettireceğiz" dedi. İlk kurayı çeken Akgül ev sahiplerine yeni yuvalarında sağlıklı bir yaşam diledi. 

Yeni dairelerinde yeni hayatlarına başlayacak olmanın heyecanını yaşayan daire sahiplerinden Habibe Beşcan, "Babadan kalma bir arsaydı. Yıllardır bekledim. Çok mutluyum" dedi. 40 yıldır bu anı beklediğini belirten Mustafa Yılmaz da, "Kuramı çektim 13. kat çıktı. Bekliyordum, Başkanımıza inanıyordum, çok mutluyum" diye konuştu. Yeni evine biran önce taşınmak istediğini belirten İhsaniye Çapanoğlu da, "Ben burada doğdum, büyüdüm. Annemin şansına kura çektim 8. 

kat çıktı. Bize bu mutluluğu yaşatan Başkamma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 




Sabah Ankara



Geri Dön