25 / 04 / 2024

TOKİ Gümüşhane'ye konut inşa edecek mi?

TOKİ Gümüşhane'ye konut inşa edecek mi?

Gümüşhane'de sürekli artan gayrimenkul fiyatları orta ve alt gelir grubunu mağdur etmeye devam ediyor. Düşük gelir grubunda olan vatandaşların beklentisi ise şehre TOKİ marifetiyle cazip koşullarda konut yapılarak taksitle satışa sunulması.



Yoğun olarak gündeme gelen  TOKİ  talebine Gümüşhane Belediyesi şehre 2 bine yakın toplu konut yapılacağı yönünde açıklama ile karşılık vermişti. 


Ancak belediyenin TOKİ marifetiyle değil de kredi kullanmak suretiyle kendi imkanlarıyla konut üreteceği bilgisi TOKİ talebini yeniden alevlendirdi. 


Orta ve alt gelir seviyesinde olan vatandaşlar, şehirde bol konut üretilerek sadece kira fiyatlarının düşmesini değil, taksitle ev sahibi olabilmenin yollarını arıyor. 


"MİLLETVEKİLLERİ DEVREYE GİRSİN" 


AK Parti iktidarları döneminde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) marifetiyle kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olabilme imkanından faydalanmak isteyen Gümüşhaneli vatandaşlar, yeni göreve gelen milletvekillerinden bu konuda ciddi adımlar atmalarını bekliyor. TOKİ'nin Gümüşhane'ye konut yaparak kira öder gibi taksit imkanı sunmasını beklediklerini kaydeden vatandaşlar, "Peşin para ödeyerek ev alma imkanımız olsaydı zaten alırdık. Biz kira olarak ödediğimiz ücreti TOKİ konutlarına taksit olarak ödeyip ev sahibi olmak istiyoruz. AK Parti hükümeti bu imkanı millete sunuyor. Biz Gümüşhane olarak neden bu imkandan yararlanmayalım?" diye sordular. 




Gümüşkent Gazetesi


Geri Dön