20 / 04 / 2024

TOKİ hasılat paylaşımı yapmayacak!

TOKİ hasılat paylaşımı yapmayacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ tarafından daha önce yapılan arsa karşılığı hasılat paylaşım modelinin bir yıla yakın süredir bırakıldığını, bundan sonra da tercih edilmeyeceğini ifade etti.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 2020’de İstanbul özelinde 10 bini aşan sayıda yeni sosyal konutun hayata geçirileceğini müjdeledi. 

Ekonomiye ve istihdama katkı

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; TOKİ’nin herhangi bir kar amacı gütmeden hayata geçirdiği yapılarla bir taraftan vatandaşın barınma ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaya çalıştığını ifade eden  TOKİ  Başkanı Bulut, diğer taraftan ekonomiye ve istihdama çok yüksek oranda katkı sunduğunu söyledi. Bulut, bu yıl tüm projeler için 16 milyar liralık kaynak oluşturduklarını, yılın ilk 5 ayında 5 milyar lirasını hayata geçirdiklerini söyledi. 

Hasılat paylaşımı yapmayacak

Mart ayında gazetecilerle bir araya gelen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, artık TOKİ’nin sosyal konut dışında üretim yapmayacağını açıklamıştı. Bu hedefle ilerlediklerini anlatan Bulut, TOKİ tarafından daha önce yapılan arsa karşılığı hasılat paylaşım modelinin bir yıla yakın süredir bırakıldığını, bundan sonra da tercih edilmeyeceğini ifade etti.

50 bin sosyal konut kampanyasında 15 bin 125 konutun kurası çekildi!

Vatandaşın rızası olmayan hiçbir dönüşüme başlanmayacak!
 


Geri Dön