20 / 04 / 2024

TOKİ Hitit Üniversitesi personeline konut yapacak!

TOKİ Hitit Üniversitesi personeline konut yapacak!

Hitit Üniversitesi personeline TOKİ'nin konut yapması için çalışma başlatıldı. Konutların Kuzey kampüsüne yakın bir alanda inşa edilmesi planlanıyor. Bugün itibariyle üniversitede toplam 915 personel sayısına ulaşıldı.



Konu hakkında Hitit Üniversitesinden yapılan açıklamada üniversitenin hızla büyüdüğü ifade edilerek, bu büyüme süreci kapsamında 580 akademik, 335 idari personel olmak üzere bugün itibariyle toplamda 915 personel sayısına ulaşıldığı dile getirildi. 


Personel sayısındaki yaşanan bu hızlı gelişmeler karşısında çalışan personelin konut ihtiyacını ekonomik bir şekilde çözmek amacı ile Rektörlüğün bir çalışma başlattığını kaydedildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın, T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ),  TOKİ  Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ve Çorum Belediyesi Başkam Muzaffer Külcü ile yapılan görüşmeler sonucunda bir konut projesinin hayata geçirilmesi hususunda somut adımlar katedilmiştir. Bu kapsamda konut talebine yönelik yapılan ön çalışmalar sonucu 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere personelimiz tarafından toplam 289 adet konut talebinde bulunulmuştur. Diğer taraftan konut alanı olabilecek arazi hakkında araştırmalar yapılmış, Kuzey Kampüs bölgesine yakm bir mesafede tespit edilen mülkiyeti hazineye ait ve yeterli büyüklükteki bir taşınmazın uygun olabileceği kanaatine varılmıştır.Yapılan bu çalışmalar sonunda elde edilen veriler, önerilerimiz ile birlikte TOKİ'ye sunulmuştur. 


Gelinen bu aşamada TOKİ'nin değerlendirme sonucu beklenilmekte olup, sürecin hızlandırılması ve olumlu olarak sonuçlandırılması için gerekli girişimler devam etmektedir." 


Çorum Tek Yıldız Gazetesi



Geri Dön