16 / 04 / 2024

TOKİ ile anlaşan Kuzu Grup, Haziran´da şampiyon oldu

TOKİ ile anlaşan Kuzu Grup, Haziran´da şampiyon oldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı´nın kendi arsaları üzerinde gerçekleştirdiği 7 projenin satışında yaz rehaveti devam ediyor



İnsanların kış boyu çalışıp dinlenmek için iple çektikleri yaz aylarında konut satışlarıyla birlikte satıştaki konut projelerinin sayısında da düşüş yaşandı.
 
Geçen aya kadar 12 proje ile satışta olan TOKİ, Haziran ayında beşi Kuzu Grup´a ait olmak üzere 7 projede satışlara devam etti. Konutları biten projeler tüketici açısından seçme şansını azaltırken Kuzu Grup´un  TOKİ  ile yaptığı anlaşma, satışlarını yükseltti.  Kuzu´nun TOKİ ile yaptığı anlaşma ile 120 ay vade sunması satışların artmasında en büyük etken oldu. Kuzu Grup´un şampiyon olduğu satış listesinde Avrupa Konutları ve Albayrak İnşaat´ta yer aldı.
 
TOKİ´nin gerçekleştirdiği hasılat listesine göre Nisanda 313 konut satılarak 66 milyonluk gelir elde edilirken Mayıs´ta 138 konut satılmış ve yaklaşık 34 milyon TL gelir elde edilmişti. Haziran ayında ise rakamlar daha da düştü. 86 konut satabilen TOKİ, bu satışlardan 25 milyon 519 bin TL gelir elde etti.
Listede en başarılı firma, biri Ankara´da, diğer 4´ü İstanbul´da olmak üzere 5 projede 55 konut satan Kuzu Grup oldu. Kuzu Grup adeta geçen ayın rövanşını Avrupa Konutları´ndan alarak 15 milyon TL´lik hasılat rakamına ulaştı. `Kuzular´, sadece Garipoğlu İnşaat ile ortak inşa ettiği Spradon Evleri´nde 8 konut satarak 4 milyon 608 bin TL´lik bir gelir ederken Spradon Kuleler´de 13 konut sattı ve 3 milyon 63 bin TL´lik bir gelire imza attı.
Kuzu Grup bu satışlara ek olarak yine Spradon Teras Evler ve Residence´de 26 konut sattı ve 5 milyon 759 bin TL´lik hasılat elde etti. İstanbul´daki 4. proje olan Halkalı Divan Residence´deki 5 konut satışında 656 bin 484 TL gelir elde edildi. Grubun  Ankara  Keçiören´de gerçekleştirdiği Divan Konutları´nda satış rakamı 3 konut olurken elde edilen gelirde 922 bin 882 TL´de kaldı.

Kuzu Grup´tan sonra listede yer alan ikinci firma Artaş İnşaat oldu. Avrupa Konutları Halkalı Atakent´te Haziran ayında 31 konut sattı ve 10 milyon 508 bin 636 TL gelir elde etti. Kuzu 2010 geliri toplanacak 15 milyon TL gelir elde etti. Listedeki üçüncü ve son firma olan Albayrak İnşaat, Halkalı Projesi´nde satış gerçekleştiremedi.
 
 
Projenin adı               Yeri                 Yapımcı Firma      Satışı        Gelir
Spradon Evleri           Bahçeşehir      Kuzu-Garipoğlu    8 konut     4 milyon 608 bin TL
Spradon Kuleler         Bahçeşehir      Kuzu                   13 konut    3 milyon 63 bin TL
Spradon Residence     Bahçeşehir     Kuzu                   26 konut    5 milyon 759 bin TL
Divan Residence         Halkalı           Kuzu                    5 konut     656 bin 484 TL
Divan Konutları          Keçiören        Kuzu                    3 konut     922 bin 882 TL
Avrupa Konutları        Halkalı           Artaş İnşaat          31 konut   10 milyon 508 bin TL
Güneşpark                  Halkalı           Albayrak İnşaat                -                        -         
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön