23 / 04 / 2024

TOKİ Karaman 559 konut başvuruları 6 Mart'ta başlıyor!

TOKİ Karaman 559 konut başvuruları 6 Mart'ta başlıyor!

TOKİ Karaman'da 559 konut satışı için başvuruları 6 - 31 Mart 2017 tarihleri arasında kabul edecek. Peki, Karaman TOKi başvurusu nasıl yapılacak? İşte, taksit ve peşinat bedelleri...



Karaman  TOKİ  için merakını sürdüren vatandaşlar, 10 bin lira peşinat ve 370 TL taksit ile ev sahibi olmak için kuraya girecek. tamamı 2+1 evlerden oluşan proje, 11 Nisan tarihinde kuraya girecek. Karaman TOKİ kura sonuçlarının ardından ise 17 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında evler için sözleşmeler yapılacak. İşte, Karaman'da yapılacak TOKİ evleri hakkında detaylı bilgiler


Karaman Merkez Kırbağı “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında İdaremiz tarafından inşa ettirilen 419 konut, 06 - 31 Mart 2017 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş.’nin yetkili Karaman Şubeleri aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır


Konut Alıcılarının Başvuruları 3 kategoride kabul edilecektir;


1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,

2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”

3. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”


2. ve 3.kategori hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar %12 peşinat bedeli için 180 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir.


2. ve 3.kategori hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır. İlk dönemsel artış teslim tarihine göre İdarece belirlenecektir.



Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi; faizsiz konut kredisinden faydalanacak hak sahipleri; Tahsis edilen kredi tutarı konut peşinatına sayılacak, bakiye borç kalması durumunda Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır.


Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi; faizsiz konut kredisinden faydalanmayacak hak sahipleri; Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli satılacaktır.


Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.


 BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

1. T.C. vatandaşı olması,


2. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.


3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç


4. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,


Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.


5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200-₺ olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200-₺ olması gerekmektedir.)


6. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca

bir adet başvuru yapılabilecektir.


BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru sahipleri;


1. Başvuru Formu kategorisine göre T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Karaman Şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir.


2. Aşağıda yer alan belgeler ve Başvuru Formu ile birlikte 06 - 31 Mart 2017 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Karaman Şubelerine başvurulacaktır. Başvuru Formları Banka tarafından kategorisine göre numaralandırılarak başvuruda istenilen evraklarla teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.


3. Başvuru işlemleri sırasında 2. Kategori ve 3.kategori alıcı adaylarından başvuru sırasında 1.000-₺ başvuru bedeli alınacaktır.


4. Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır.


Başvuruların kabul edileceği yer : T. Halk Bankası A.Ş.’nin yetkili Karaman Şubeleri


Hürriyet 



Haber Anadolu Manşet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Toplu Konut İdaresi Karaman'da inşa ettiği 559 konuttan oluşan iki konut projesini daha satışa sunuyor. Karaman Merkez Kırbağı "Alt Gelir Grubu Konut Projesi" 419 konut ve Karaman Merkez Kırbağı "Konut Projesi" 140 konut olmak üzere toplam 559 konut TOKİ tarafından satılıyor. Konutlar kuralı satış yöntemi ile satışa çıkarılacak. Daireler için başvurular, 6 ve 31 Mart 2017 tarihleri arasında Karaman Halk Bankası Sanayi Sitesi Şubesin'de gerçekleşecek. 



Anadolu Manşet


Geri Dön