18 / 04 / 2024

TOKİ Kars Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

TOKİ Kars Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kars Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında yapılan 698 konutun hak sahipleri evlerine kavuşacakları günü bekliyor.



Temeli 31 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve  TOKİ  Kentsel Yönetim Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu tarafından davul-zurna eşliğinde atılan konutlar, tamamlanmasına rağmen hak sahiplerine bir türlü verilmedi.

Daha güzel, daha rahat ortamlarda yaşamlarını sürdürmek isteyen Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi sakinleri, evlerini proje kapsamında TOKİ’ye vermiş ve kiraya çıkmışlardı, kiralarının bir kısmını belediye, diğer kalanını da TOKİ’nin ödediği mahalle sakinleri, biran evvel evlerine kavuşmanın hayalini kuruyor.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2013 yılında başlanan ve 2015 yılı itibariyle tamamlanan konutların ne zaman hak sahiplerine verileceği bilinmiyor. Karşılarında muhatap bulamayan Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi sakinleri kara kara düşünüyor. Her gün tamamlanmış yeni evlerine bakan mahalle sakinleri, yetkililerden bu konuda yardım etmelerini bekliyor.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde yapılan modern konutlar da çocuklarıyla birlikte yaşamanın hayallerini kuran mahalle sakinleri, içerisine düştükleri belirsizliğin endişesini yaşıyor.

TOKİ ile Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde 698 konutun yanında; Kültürel tesis, eğitim alanı, dini tesis, ticaret alanı, Pazar alanı, sağlık alanı ile çocuk oyun alanları ve kentsel servis alanı oluşturuldu. Ayrıca 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu ve 1 adet Cami’nin de yapımı tamamlanmış bulunuyor.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi sakinleri, yılan hikayesine dönen ve bir türlü kavuşamadıkları evleri için yeni seçilen ve meclise giden AK Parti Milletvekili Av. Mehmet Uçum, HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen, Şafak Özanli ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın sorunlarına eğilerek çözmelerini bekliyorlar.



Hürriyet 


Geri Dön