28 / 03 / 2024

TOKİ Kastamonu'daki emeklileri ev sahibi yapacak!

TOKİ Kastamonu'daki emeklileri ev sahibi yapacak!

Kastomunu BelediyeBaşkanı Tahsin Babaş, TOKİ'nin Kastamonu'da emeklilere yönelik yapacağı konutlar için de Doğu Çevre Yolu'nda önerdikleri 260 bin metrekare arsanın evraklarını Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.



TOKİ'nin Kastamonu'da emeklilere yönelik yapacağı konutlar için de Doğu Çevre Yolu'nda önerdikleri 260 bin metrekare arsanın evraklarını Ankara'ya gönderdiklerini söyleyen Başkan Babaş, "Doğu Çevre Yolu üzerinde evi olmayan emeklilere toplu konut yapılması için belediye olarak 260 bin metrekare alan belirledik. Belediye olarak bu alana ait evrakları hazırladık ve TOKİ'ye gönderdik.  TOKİ  Mart ayında kazmayı vurmak istiyor" dedi. 


Kastamonu Gazetesi





Haber Açıksöz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


TOKİ'nin Kastomuna'daki emekliler için yapacağı konutlarla ilgili her hangi bir sıkıntı olmadığını ve projenin 2016 yılında başlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Cezaevinin arkasında 170 bin metrekare bir arazimiz var. Burada da TOKİ ile birlikte bir çalışma yaparak asgari ücretlilerimizi ev sahibi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, TOKİ'nin ilimizde emeklilere yapacağı konutlarla ilgili her hangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Babaş, bu projenin 2016 yılı içerisinde başlayacağınm kendilerine iletildiğini söyledi. Belediye olarak yer tahsisi konusunda üzerlerine düşeni hızla yaptıklarmı da ifade eden Babaş, "Yer tahsisi konusunda hiçbir sıkıntılım kalmadığını dile getiren Babaş, projenin yapılmaya başlandığını söyledi. Babaş, "Emeklilere yapılacak olan TOKİ için yerini netleştirdik. Cezaevinin arkasında 170 bin metrekare bir yer var oraya da asgari ücretlilere TOKİ ile bir çalışma yaparak ev sahibi yapacağız. Biz kimseyi ayırmadan ne kadar daire yapabilirsek yapacağız. Belediye ve TOKİ ile ortaklaşa il genelinde bir çalışma yürütüyoruz. 2016 yılında bu işin startının verileceğini düşünüyorum. Biz TOKİ ile beraber birçok bölgede çalışma yapacağız. Özellikle Güney Kent konusunda yatırımlarımız olacak. Hızlı bir şekilde çalışmalara başlamalıyız" dedi. 


Açıksöz Gazetesi



Haber Nasrullah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, emeklilere yönelik yapılacak konut projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Toplu Konut İdaresi (T'OKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'm geçtiğimiz aylarda Kastamonu'ya gelerek müjdesini verdiği emekli konutları hakkında değerlendirmelerde bulunan Babaş, konutlar için şuanda toplam 7 bin 500 başvurunun bulunduğunu belirtti. Emekliler Derneği'nin bu projenin ortaya çıkmasında yadsınamaz derecede katkıları olduğunu vurgulayan Babaş: "Şehrimizde 7 bin 500 emekli vatandaşımızın evi yok. Bu konudaki çalışmaların fitili ateşleyen ve bizi bu konuda hareketlendiren Emekliler Derneği oldu. Onların bu konuda çok büyük azmi var. 

Emeklilere konut yapılması için büyük uğraş verdiler. O yüzden bu konuda yankş anlaşılmalara da yer vermemeliyiz. Ben çalışmalarımızın temelini oluşturan ve 7 bin 500 emekli vatandaşımızın ev sahibi olmadığı bilgisini bizlere ulaştıran Türkiye Emekliler Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı İsmail Buturoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum" dedi. 


Nasrullah Gazetesi


Geri Dön