19 / 04 / 2024

TOKİ Kayabaşı'nda 108 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

TOKİ Kayabaşı'nda 108 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Toplu konut İdaresi (TOKİ) Kayaşehir’de dar ve orta gelirliye konut üretmeye devam ederken, boş arazilerin dışında kentsel dönüşümden de faydalanacak..



Toplu konut İdaresi (TOKİ) Kayaşehir’de dar ve orta gelirliye konut üretmeye devam ederken, boş arazilerin dışında kentsel dönüşümden de faydalanacak. Yıl içinde kentsel dönüşüm çalışmalarında TOKİ’nin daha aktif yer alacağını vurgulayan  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Kayaşehir gibi üretim yaptığımız boş arazilerin dışında yerler de bakıyoruz. Bu yıl odak noktamız alt gelirliye nitelikli konut üretmek ve kentsel dönüşüm olacak” dedi.


Aylık taksit 539 TL

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 26. Kez düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM’de açıkladığı orta ve dar gelirliye 1500 konut müjdesinin detaylarını anlatmak için düzenlenen toplantıda taksit oranlarının 539 liradan başlayacağını açıkladı. Bu oran, TOKİ’nin İstanbul’da uygulamaya aldığı en düşük taksit oranı oldu.


İstanbul Kayaşehir’de yapımı süren 1500 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkarttıklarını belirten Turan, söz konusu konutların 18, 19 ve 23.  bölgelerde yer aldığını söyledi. TOKİ’nin İstanbul’daki en geniş üretim bölgesi olan Kayaşehir’de şimdiye kadar 20 bin konut satışı gerçekleştirildi.  Konutların bin 100’ünün orta gelir grubuna, 400 konutun ise alt gelir grubuna satılacağını vurgulayan Turan, başvuruların 23 Mart-30 Nisan tarihleri arasında, kura çekimlerinin ise 6-7 Mayıs’ta yapılacağını kaydetti.


Teslimatlar yaza

Turan, 23. bölgede üretilecek konutların 30 Temmuz’da, 19. bölgede üretilecek konutların 30 Ağustos’ta, 18. bölgede yapılacak konutların ise gelecek yıl Haziran ayında teslim edileceğini söyledi. Alt gelir grubunda yer alan vatandaşlar taksitlerini teslimden sonra ödemeye başlayacak. İlk etapta yüzde 12’ye denk gelen peşinatlar ödenecek.


Meydanlı konsept

Altı aydır özellikle yatay, yerel mimari ile mahalle kültürüne önem veren konseptlere ağırlık vermeye başladıklarını anlatan Turan, “Bir cadde, meydan, etrafında mağazaları, cafeleri olacak nitelikli yaşam alanları oluşturmak amacındayız. İhalelerde de buna önem veriyoruz. Yıl sonu Türkiye genelinde 50 bin konut üretmiş olmak istiyoruz. 11 bininin ihalesi yapıldı. Kayaşehir’de toplamda 5 bin konut üretimi sürüyor. Diğer bölgelerle birlikte İstanbul’da toplam 7 bin konut olacak” dedi.


Hiç evi olmayan başvurabilecek

Vatandaşların en düşük 108 bin lira ile en yüksek 398 bin lira arasında imkânları ölçüsünde seçeneklere sahip olacağını anlatan Ergün Turan, şöyle devam etti:

“539 liradan başlayan ve konut tercihine göre 180 aya kadar yükselebilen vade imkanıyla satışa çıkardığımız konutlarımızda özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını istiyoruz. Başvuru kabul koşullarımızın başında başvuru sahibinin kendisine, eşine, velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması şartı yer alıyor. Başvuru sahibinin İstanbul’da en az 2 yıl ikametgah ediyor olması koşulunu da arıyoruz. Bunlara ek olarak hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor.”


Duygu Erdoğan-Milliyet


Geri Dön