28 / 03 / 2024

TOKİ Kayseri'de 77 şehit ailesine evlerini teslim etti!

TOKİ Kayseri'de 77 şehit ailesine evlerini teslim etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şehit aileleri için TOKİ’nin yaptırdığı evlerden 77’sinin anahtarı düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi



TOKİ tarafından şehit aileleri için yaptırılan Mimar Sinan Konutları önünde düzenlenen anahtar teslim törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
        
Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu, bin yıldır var olduğumuz bu topraklardan millet olarak çok bedel ödediğimizi söyledi.
        
Türk milletinin, Anadolu coğrafyasına yerleşmesinden itibaren buralara barış ve hoşgörü kültürünü yaydığını belirten Özhaseki, geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatan toprakları üzerinde kirli emelleri olan unsurların var olduğunu ifade etti.
        
Türk milletinin bedel ödemesine ve şehitler vermesine rağmen sergilenmek istenen oyunlara alet olmadığını, birlik ve beraberliğini muhafaza ettiğini dile getiren Özhaseki, vatanın birliği ve bütünlüğü yolunda şehit düşenlerin geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.
        
Özhaseki, şöyle dedi:
        
"Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah’a duam bir daha şehit haberi almamaktır. Bu zamana kadar Kayseri olarak çok sayıda şehit verdik. Bizim üzerimize düşen görev, şehitlerimizin arkasında kalan ailelerine sahip çıkmak, acılarını paylaşmak, bir evlatlarının da bizler olduğunu onlara göstermektir. Biz de bu amaçla bugün şehitlerimizin ailelerine küçük de olsa bir hediye vermek istedik.  TOKİ  ile yaptığımız anlaşma sonunda bugün 77 şehit ailesine evlerinin anahtarların kurayla vereceğiz. Türkiye’de demokrasinin nimetlerinden faydalanıp belediye başkanı olan arkadaşlarımız var. Onlar devletin kendilerine verdiği imkanları kötüye kullanarak bölücülere sahip çıkıyorlar. Ben buradan milliyetçi, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunan belediye başkanlarına sesleniyorum: Sizler de şehit ailelerimizin yardımına koşun."
        
Anahtar teslim töreninin ardından Özhaseki ve şehit aileleri teslimi yapılan konutları gezdi.
AA

Geri Dön