26 / 04 / 2024

TOKİ, Kilis Polateli'de en az 100 konut inşa edecek!

TOKİ, Kilis Polateli'de en az 100 konut inşa edecek!

Reşit Polat, seçim öncesi Kilis'te vatandaşlara verilen sözlerin hayata geçirmeye başlandığını söyledi. Millitvekili Polat, Polateli ilçesinde TOKİ tarafından en az 100 konutluk projenin gerçekleşeceğini belirtti.



1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerinde tekrar 26. Dönem Kilis milletvekili seçilen Reşit Polat, seçim öncesi Ak Parti'nin Kilis'te vatandaşlara verdiği sözleri hayata geçirmeye başladığını söyledi. Polat ve Dülger tarafından yapılan yazılı açıklamada, her türlü kesime hitap edecek özel ve kamu yatırımlarının hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde yapılacağı ve yatırımlar konusunda her düzeyde takip edileceği ifade edildi. Millitvekili Polat, "Bunun ilk örneği olarak, Polateli ilçesinde  TOKİ  tarafından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirilecek. Vatandaşların talep etmesi halinde bu sayı çoğaltılacaktır. Polateli Belediye Başkanlığımız TOKİ nezdinde gerekli resmi başvurusunu tamamlamış ve süreç başlamıştır. Konut projesinin yaklaşık maliyet hesabının yapılabilmesi için projeye ait yerleşim planı ve metraj çalışmaları teknik olarak başlatılmıştır" ifadelerini kullandı. Polateli Belediye sınırları içinde yapılması planlanan Kilis-Polateli Organize Sanayi Bölgesi Kilis'e sanayide çağ atlatacağını kaydeden Milletvekili Dülger ise, OSB, Kilisli hemşehrilerimize çok önemli bir iş sahası imkânı sağlayacaktır. Ayrıca Polateli OSB'nin faaliyet ile birlikte konut ihtiyacının artacağı, şimdiden bu konuda tedbirlerin alınması için hemen TOKİ Başkanlığı nezdinde girişimlere başladık. Söz konusu konut projesi TOKİ ile Polateli Belediye Başkanlığımız arasında imzalanacak bir protokolle resmileşecek ve ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için Belediye ve banka nezdinde konut başvurusu alınacaktır. Konut fiyatları vatandaşlarımız ödeyebileceği bir miktarın tespit edilmesi için gerekli görüşmeler TOKİ Başkanlığı nezdinde yapılmaktadır. Vatandaşlanmız alt gelir grubu konutlarının taksitlerini aylık kira öder gibi ödeme imkânı olacaktır. Ayrıca, söz konusu konutların % 25'ini emekli, % 5'ini gazi ve % 5'ini ise engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayrılacaktır. Şehit yakınları ise kurasız ve 240 ay sabit taksitle konut sahibi olabileceklerdir. Diğer taraftan, ilimize Suriye'deki savaş nedeniyle yoğun bir göçmen dalgası olmuş bu durum ise ayrıca konut ihtiyacının ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Hedefimiz Kilis'imizi büyütmeye, geliştirmeye yönelik olup, daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmektir" dedi. 



Kent Gazetesi



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kilis Milletvekili Reşit Polat, Polateli ilçesine TOKİ tarafından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Kilis Milletvekili Reşit Polat, seçim öncesi Kilis'te, vatandaşlara verdikleri sözleri hayata geçirmeye başladıklarını ifade etti. Polat, "Her türlü kesime hitap edecek özel ve kamu yatırımlarının hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde yapılacağını ve yatırımlar konusunda her düzeyde takip edeceğimizi ifade ediyorum. Bunun ilk örneği olarak, Polateli ilçemizde TOKİ tarafından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızın talep etmesi halinde bu sayı çoğaltılacaktır. Polateli Belediye Başkanlığımız, TOKİ nezdinde gerekli resmi başvurusunu tamamlamış ve süreç başlamıştır. Konut projesinin yaklaşık maliyet hesabının yapılabilmesi için projeye ait yerleşim planı ve metraj çalışmaları teknik olarak başlatılmıştır" dedi. Polateli Belediye sınırları içinde yapılması planlanan Kilis- Polateli Organize Sanayi Bölgesi Kilis'e sanayide çağ atlatacağını ifade eden Milletvekili Polat, "OSB, Kilisli hemşehrilerimize çok önemli bir iş sahası imkanı sağlayacaktır.Ayrıca Polateli OSB'nin faaliyet ile birlikte konut ihtiyacının artacağı, şimdiden bu konuda tedbirlerin alınması için hemen TOKİ Başkanlığı nezdinde girişimlere başladık. Söz konusu konut projesi TOKİ ile Polateli Belediye Başkanlığımız arasında imzalanacak bir protokolle resmileşecek ve ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için Belediye ve Banka nezdinde konut başvurusu alınacaktır.Konut fiyatları vatandaşlarımız ödeyebileceği bir miktarın tespit edilmesi için gerekli görüşmeler TOKİ Başkanlığı nezdinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımız alt gelir grubu konutlarının taksitlerini aylık kira öder gibi ödeme imkanı olacaktır. Söz konusu konutların yüzde 25'ni emekli, yüzde 5'ni gazi ve yüzde 5'ni ise engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayrılacaktır. Şehit yakınları ise kur'asız ve 240 ay sabit taksitle konut sahibi olabileceklerdir. Diğer taraftan, ilimize Suriye'deki savaş nedeniyle yoğun bir göçmen dalgası olmuş bu durum ise ayrıca konut ihtiyacının ortaya çıkmasına sebep olmuştur.Hedefimiz Kilis'imizi büyütmeye, geliştirmeye yönelik olup, daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmektir" dedi.


Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Kilis Milletvekili Reşit Polat, Polateli ilçesine TOKİ tarafından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirileceğini söyledi.


Kilis Milletvekili Reşit Polat, seçim öncesi Kilis’te, vatandaşlara verdikleri sözleri hayata geçirmeye başladıklarını ifade etti. Polat, "Her türlü kesime hitap edecek özel ve kamu yatırımlarının hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde yapılacağını ve yatırımlar konusunda her düzeyde takip edeceğimizi ifade ediyorum. Bunun ilk örneği olarak, Polateli ilçemizde TOKİ tarafından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızın talep etmesi halinde bu sayı çoğaltılacaktır. Polateli Belediye Başkanlığımız, TOKİ nezdinde gerekli resmi başvurusunu tamamlamış ve süreç başlamıştır. Konut projesinin yaklaşık maliyet hesabının yapılabilmesi için projeye ait yerleşim planı ve metraj çalışmaları teknik olarak başlatılmıştır” dedi. Polateli Belediye sınırları içinde yapılması planlanan Kilis- Polateli Organize Sanayi Bölgesi Kilis’e sanayide çağ atlatacağını ifade eden Milletvekili Polat, “OSB, Kilisli hemşehrilerimize çok önemli bir iş sahası imkanı sağlayacaktır.Ayrıca Polateli OSB’nin faaliyet ile birlikte konut ihtiyacının artacağı, şimdiden bu konuda tedbirlerin alınması için hemen TOKİ Başkanlığı nezdinde girişimlere başladık. Söz konusu konut projesi TOKİ ile Polateli Belediye Başkanlığımız arasında imzalanacak bir protokolle resmileşecek ve ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için Belediye ve Banka nezdinde konut başvurusu alınacaktır.Konut fiyatları vatandaşlarımız ödeyebileceği bir miktarın tespit edilmesi için gerekli görüşmeler TOKİ Başkanlığı nezdinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımız alt gelir grubu konutlarının taksitlerini aylık kira öder gibi ödeme imkanı olacaktır. Söz konusu konutların yüzde 25’ni emekli, yüzde 5’ni gazi ve yüzde 5’ni ise engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayrılacaktır. Şehit yakınları ise kur’asız ve 240 ay sabit taksitle konut sahibi olabileceklerdir. Diğer taraftan, ilimize Suriye’deki savaş nedeniyle yoğun bir göçmen dalgası olmuş bu durum ise ayrıca konut ihtiyacının ortaya çıkmasına sebep olmuştur.Hedefimiz Kilis’imizi büyütmeye, geliştirmeye yönelik olup, daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmektir” dedi.


Habertürk


Haber Anayurt Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Kilis Milletvekili Reşit Polat, Polateli ilçesine TOKİ taralından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirileceğini söyledi. Polat, "Her türlü kesime hitap edecek özel ve kamu yatuımlannın hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde yapılacağını ve yatırımlar konusunda her düzeyde takip edeceğimizi ifade ediyorum. Bunun ilk örneği olarak, Polateli ilçemizde TOKİ tarafından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızın talep etmesi halinde bu sayı çoğaltılacaktır. Konut projesinin yaklaşık maliyet hesabının yapılabilmesi için projeye ait yerleşim planı ve metraj çalışmaları teknik olarak başlatılmıştır" dedi. 

Anayurt



Haber Çağdaş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


26. Dönem Ak Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, iktidar olarak vatandaşlara verdiği sözleri hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti. 


Bunun ilk örneği olarak, Polateli'nde TOKİ tarafından en az 100 konutluk bir proje gerçekleştirileceklerini ifade eden Polat, "Vatandaşlarımızın talep etmesi halinde bu sayı çoğaltılacaktır. Polateli Belediye Başkanlığımız TOKİ nezdinde gerekli resmi başvurusunu tamamlamış ve süreç başlamıştır. Konut projesinin yaklaşık maliyet hesabının yapılabilmesi için projeye ait yerleşim planı ve metraj çalışmaları teknik olarak başlatılmıştır. Dolateli Belediye sınırları içinde yapılması planlanan Kilis- Polateli Organize Sanayi Bölgesi Kilis'e sanayide çağ atlatacaktır. OSB, Kilisli hemşehrilerimize çok önemli bir iş sahası imkanı sağlayacaktır. Ayrıca Polateli OSB'nin faaliyet ile birlikte konut ihtiyacının artacağı, şimdiden bu konuda tedbirlerin alınması için hemen TOKİ Başkanlığı nezdinde girişimlere başladık. Söz konusu konut projesi TOKİ ile Polateli Belediye Başkanlığımız arasında imzalanacak bir protokolle resmileşecek ve ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için Belediye ve Banka nezdinde konut başvurusu alınacaktır. Konut fiyatları vatandaşlarımız ödeyebileceği bir miktarın tespit edilmesi için gerekli görüşmeler TOKİ Başkanlığı nezdinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımız alt gelir grubu konutlarının taksitlerini aylık kira öder gibi ödeme imkanı olacaktır. Söz konusu konutların %25'ni Emekli, %5'ni Gazi ve %5'ni ise Engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayrılacaktır. Şehit yakınları ise kurasız ve 240 ay sabit taksitle konut sahibi olabileceklerdir. Diğer taraftan, ilimize Suriye'deki savaş nedeniyle yoğun bir göçmen dalgası olmuş bu durum ise ayrıca konut ihtiyacının ortaya çıkmasına sebep olmuştur.Hedefimiz Kilis'imizi büyütmeye, geliştirmeye yönelik olup, daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmektir" dedi. 


Çağdaş Gazetesi



Geri Dön