25 / 04 / 2024

TOKİ konut bedelini ödeyemeyene iade hakkı tanıyor!

TOKİ konut bedelini ödeyemeyene iade hakkı tanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı: "Satışı gerçekleştirilen konutlarda, genelde finansal ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın, iadeleri söz konusu olmaktadır."




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), satışı gerçekleştirilen konutlarda, genelde ödeme güçlüğü çeken vatandaşların, iadelerinin söz konusu olduğunu bildirdi. 


     TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "Yurttaş TOKİ'den memnun değil" başlığıyla İdare'ye 12 bin konutun iade edildiğine ilişkin haberin yer aldığı belirtildi. 


     İdare'nin, 81 il ve 800 ilçede, 2 bin 629 şantiyede başlattığı 584 bin konutun, 473 bin 469'unun fiili olarak satıldığı vurgulanan açıklamada, "Satışı gerçekleştirilen konutlarda, genelde finansal ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın iadeleri söz konusu olmaktadır" ifadesine yer verildi. 


     Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde TOKİ'nin, dar ve orta gelirli vatandaşların 10-15-20 yıl gibi vadelerle kira öder gibi konut sahibi olmasını sağladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


     "TOKİ'nin geliştirdiği konut üretim modeli, yurt dışından da büyük ilgi görmektedir. Birçok ülke bu modeli kendilerine uyarlamaktadır. İdare'nin, 584 bin konut rakamına ulaşması ve 473 bin 469 konutun satışını fiilen gerçekleştirmesi, yoğun başvurular, halkın TOKİ'ye teveccühünün en büyük göstergesidir. 


   İdaremizin satışa sunduğu konutlarda adeta talep patlaması yaşanmıştır. Önümüzdeki günlerde kuraları çekilecek projelerden Erzincan'da inşa edilen 384 konuta 8 bin 242 başvuru gerçekleşirken, İstanbul Kayabaşı'nda yapılan 512 konuta başvuru da 5 bini aşmıştır." 

     

AA


Geri Dön