23 / 04 / 2024

TOKİ Kütahya'ya emekliler için 300 adet konut inşa edecek!

TOKİ Kütahya'ya emekliler için 300 adet konut inşa edecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kütahya’da emekliler için ayda 250 TL taksitle 300 adet konut yapacaklarını ifade etti.



Ergün, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ’Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada, Kütahya’ya yapılacak olan 300 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön talep alacaklarını dile getirdi.


Konut sahibi olmak isteyen emekliler, kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini belirten Ergün, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ’ikinci bahar’ı müjdelemektir" dedi.


TOKİ olarak vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirildiğini vurgulayan Ergün Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Kendilerinden gelen talep doğrultusunda ’emeklilere özel’ konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emeklilerimiz olmak üzere dar gelirli vatandaşlarımızı 250 lira gibi düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık" ifadelerini kullandı.


KİMLİK KARTI İLE BAŞVURABİLECEKLER

Kütahya’nın İnköy Mahallesi’ne 2+1 planında inşa edilecek konutlar için TOKİ, ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların konutlardan fazla olması halinde ’hak sahibi belirleme kurası’ çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak. 


Hürriyet


Geri Dön