19 / 04 / 2024

TOKİ Manisa Akgedik projesinin temeli atıldı!

TOKİ Manisa Akgedik projesinin temeli atıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Manisa Yunusemre Belediyesi işbirliğinde inşa edilecek. 5 bin 500 konutluk Akgedik Projesi’nin ilk etabının temeli atıldı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Manisa Yunusemre Belediyesi işbirliğinde inşa edilecek. 5 bin 500 konutluk Akgedik Projesi’nin ilk etabının temeli atıldı.  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan temel atma töreninde, evliyalar ve şehzadeler şehri Manisa'nın, TOKİ için önemli bir kıymete sahip olduğunu söyledi.


Manisa için şimdiye kadar 5 bin 843 konut ihale edildiğini, bunun 3 bin 726'sının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini anlatan M. Ergün Turan, ayrıca iki 300 yataklı, bir 200 yataklı, bir 75 yataklı, bir de 25 yataklı olmak üzere 5 hastane ihale ettiklerini, 300 ve 200 yataklı hastanelerin bitirildiğini dile getirdi. Turan, kentte 9 okul, 2 pansiyon, 1 engelsiz yaşam merkezi, 45 ticaret merkezi, 8 cami ve çeşitli kamu binalarının inşaatlarının bulunduğunu kaydetti.


Akgedik Projesi'yle bölgenin 3-4 yıl içinde 20-25 bin insanın yaşadığı şirin ve modern bir kasabaya dönüşeceğini söyleyen TOKİ Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:


“Şehirlerde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak”

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da bizden talep ettiği gibi son 2 yıldır TOKİ binalarını yüksek katlı inşa etmiyoruz. Kurum içinde sloganımız var; ‘Hiç bir şehirde, ilçede en yüksek bina TOKİ binası olmayacak’. Bu proje de 4-5 katlı binalardan oluşan, çok modern yeni bir yaşam alanı olacak. Yeni yaşam alanımızın ilk etabı olan bin 101 konutun hak sahiplerini Mayıs ayı sonunda kura ile belirleyeceğiz. Proje 2017 yılının 8 ya da 9. ayı gibi teslim edilecek. İlk etabın 130-140 milyon liralık bir yatırım bedeli var. Proje kapsamında 39 iş yeri ve bir cami de bulunuyor. 2. etap için ihale hazırlıkları yapılıyor. 2. etaba 7'inci ayda başlamayı düşünüyoruz. Bu proje ile sadece TOKİ'nin Akgedik'e yapacağı yatırım 750-800 milyon liradır.”


“Proje yeşil alanlarıyla dikkat çekiyor”

Projenin yeşil alanlarıyla da dikkati çektiğini vurgulayan Turan, kişi başına düşecek yeşil alan miktarının Avrupa standartlarının 1,5 katı olacağını söyledi. TOKİ Başkanı Turan daha sonra Akgedik sakinlerinin taleplerini de dinledi.


Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de mahalle sakinleriyle burada yapılan modern şehri bütünleştireceklerini, onları hiçbir konuda mağdur etmeyeceklerini ifade etti.


Törene AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur ve Recai Berber de katıldı.


Celal Bayar Üniversitesi’nde inceleme

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Akgedik Projesi’nin temel atma törenin ardından, Manisa’da inşaatı devam eden Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi binalarını yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, Üniversite personeli için TOKİ’nin yapımını üstlendiği 319 konutluk projeyi de inceleyerek, “En kısa sürede bitirmeyi hedeflediğimiz projemiz ile Üniversite personelinin de konut sorunu çözülmüş olacak.” diye konuştu.


M. Ergün Turan ardından, temel atma aşamasındaki Manisa Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatı alanını gezdi. 


TOKİ Başkanı, Çeşme Projesi'ni de inceledi

Öte yandan TOKİ Başkanı Turan, Manisa’ya gelmeden önce de İzmir'in Çeşme ilçesindeki Reisdere konutlarında incelemede bulundu.  Çeşme konutlarının yatay mimarisi ve geleneksel Alaçatı taş işçiliğiyle örnek teşkil edeceğini ifade eden Turan, şunları kaydetti: “TOKİ Çeşme Sosyal Konutları, 2+1 ve 3+1 planda hazırlandı ve az katlı olarak 2 etaplı projelendirildi. Çeşme konutlarımız, TOKİ’nin tüm projelerinde hedef kitlesi olan alt ve orta gelir grubu vatandaşlarımıza dönük üretildi. İlk etabını kısa süre içinde tamamlayarak hak sahiplerimize noter huzurunda konut belirleme kurasını takiben evlerini teslim edeceğiz.”  


TOKİ 



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ’nin Manisa Akgedik’te inşa edeceği 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabının temeli atıldı. Yaklaşık 800 milyon liraya mal olacak projenin ilk etabının 20 ayda tamamlanması planlanıyor.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Projesi'nin temeli dün atıldı. Temel atma töreninde konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Manisa için şimdiye kadar 5 bin 843 konut ihale edildiğini, bunun 3 bin 726'sının bitirilerek hak sahiplerine teslim edildiğini anlattı. Turan; Manisa'da şimdiye kadar 5 hastane ihale ettiklerini ve 300 ve 200 yataklı olanların bitirildiğini dile getirdi.


20 BİN NÜFUSLU BİR KENT


Turan, kentte 9 okul, 2 pansiyon, 1 engelsiz yaşam merkezi, 45 ticaret merkezi, 8 cami ve çeşitli kamu binalarının inşaatlarının bulunduğunu kaydetti.Akgedik Projesi'yle bölgenin 3-4 yıl içinde 20-25 bin insanın yaşadığı şirin ve modern bir kasabaya dönüşeceğini dile getiren Turan, “Bin 101 konutun inşaatı başladı. Bu proje 50 bloktan oluşuyor. Bu proje de 4-5 katlı binalardan oluşan, çok modern yeni bir yaşam alanı olacak. Proje 2017 yılının 8 ya da 9. ayı gibi teslim edilecek. İlk etabın 130-140 milyon liralık bir yatırım bedeli var. 39 iş yeri, bir cami de var. 2. etap için ihale hazırlıkları yapılıyor. 2. etaba ise 7'inci ayda başlamayı düşünüyoruz. Bu proje ile sadece TOKİ'nin Akgedik'e yapacağı yatırım 750-800 milyon liradır” dedi.



Yeni Şafak



Haber Akşam gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ ve Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Projesi'nin temel atma töreninde, evliyalar ve şehzadeler şehri Manisa'nın TOKİ için önemli bir kıymete sahip olduğunu söyledi. Akgedik Projesi'yle bölgenin 3-4 yıl içinde 20-25 bin insanın yaşadığı şirin ve modern bir kasabaya dönüşeceğini dile getiren Turan, şöyle devam etti:


İLK TESLİMLER 2017 SONUNDA


"1.101 konutun inşaatı başladı. Bu proje 50 bloktan oluşuyor. 2017 yılının 8 ya da 9. ayı gibi teslim edilecek. İlk etabın 130-140 milyon liralık bir yatırım bedeli var. 39 işyeri, bir cami de var. 2. etap için ihale hazırlıkları yapılıyor. 2. etaba ise 7'inci ayda başlamayı düşünüyoruz. Bu proje ile sadece TOKİ'nin Akgedik'e yapacağı yatırım 750-800 milyon liradır."  


En yüksek olmayacak


Turan, şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'ın da bizden talep ettiği gibi son 2 yıldır TOKİ binalarını yüksek katlı olarak inşa etmiyoruz. Kurum içinde sloganımız var; hiç bir şehirde, ilçede en yüksek bina Toplu Konut İdaresi binası olmayacak." Öte yandan Turan, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Reisdere konutlarında da incelemelerde bulundu. 



Akşam




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa'nın Yunusemre İlçesi'nde yapılan 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabı olan 1101 konut için Mayıs ayının sonunda kura çekileceğini söyledi. TOKİ ve Yunusemre Belediyesi İşbirliğinde Akgedik Bölgesinde inşa edilecek olan 5 bin 500 konutun ilk etabının kura tarihi belli oldu. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yapımı devam eden projenin 1101 konutluk ilk etabında incelemelerde bulunarak, dokuzuncu bloğun temelini attı. Ergün Turan, Akgedik Bölgesi'nde modern bir kasaba kurulmuş olacağını söyleyerek "1101 konut inşaatımız başladı ve devam ediyor. Bu proje 50 bloktan oluşuyor. Bu projenin bedeli 130 bin liradır, önümüzdeki 2017 yılının sekizinci ve dokuzuncu ayında burada yaşam başlayacak. Projenin içerisinde 1101 tane konut, 39 adet işyeri ve 1 adet cami bulunuyor" diye konuştu. Temmuz ayında ikinci etap proje ihalesinin yapılacağını ifade eden Turan, Türkiye'de örnek gösterdikleri en büyük 3 projeden birinin hazırlandığını kaydetti. 



Yurt Gazetesi




Haber  Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 5 bin 500 konutluk projenin temel atma törenine katılan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Hiç bir şehirde, ilçede en yüksek bina Konut İdaresi binası olmayacak" sözü verdi. 




Habertürk Egeli


Geri Dön