28 / 03 / 2024

TOKİ Mardin'de 251 milyon TL'lik yatırım yaptı!

TOKİ Mardin'de 251 milyon TL'lik yatırım yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, 14 milyon TL tutarında 211 projenin hizmete alındığını açıkladı.



Mardin’deki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam yatırım bedeli 514 milyon TL tutarında 211 projenin hizmete alındığını söyledi. Açılışı yapılan hizmet ve tesisler arasında TOKİ’nin ciddi yatırımları olduğunu anımsatan Erdoğan, TOKİ’nin bölgede yıkılmış, yakılmış bütün binaları ele alarak süratle yaptığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  TOKİ  tarafından il genelinde inşa edilecek 4.245 konut ile ticari birimlerden 1.355’inin Nusaybin’de olacağını belirterek, konutların 2017 sonunda anahtar tesliminin hedeflendiğini söyledi. Mardin’de 251 milyon TL yatırım yapan TOKİ, son olarak Mardin Merkez’de, içinde sosyal donatı alanları bulunan 1.978 konutluk yeni bir yaşam alanı inşa ediyor.


DİYARBAKIR’A FARKLI PROJELER 

Diyarbakır’da 676 trilyon lira tutarındaki kamu ve özel sektör yatırımını hizmete aldıklarını söyleyen Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımların toplam bedelinin ise 280 katrilyon lira olduğunu belirtti. Toplam yatırım bedeli yaklaşık 180 milyon TL olan TOKİ projelerinin de yer aldığı açılışta Erdoğan, toplu konutta bugüne kadar TOKİ’nin 762 bin konutu, sosyal tesisleri ve altyapısı ile birlikte projelendirdiğini belirterek, Diyarbakır’da 11 bin konutun teslim edildiğini söyledi. Ağustos 2017’de 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nun da hizmete gireceğini belirten Erdoğan, şu ana ka- dar 3 bin 695 bağımsız birimin yıkım ve enkaz kaldırma işleminin tamamlandığını, ayrıca bölgenin altyapısının baştan sona yenilendiğinin altını çizdi. Erdoğan, bu işlemlere sokak ve dük- kânların dâhil olduğunu ve her şeyin tümüyle elden geçirildiğini söyledi.


Törende, TOKİ’nin Diyarbakır Kayapınar, Üçkuyu’da tamamladığı 795 konut, iki ticaret merkezi, iki cami ile Sur İçkale’de kültürel peyzaj alanı uygulamalarının açılışları yapıldı.



TOKİ Haber


Geri Dön