24 / 04 / 2024

TOKİ Maşuk konutlarında teslimler başladı!

TOKİ Maşuk konutlarında teslimler başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şanlıurfa Maşuk’ta hayata geçirilen az katlı yatay mimari ile yükselen konutlar teslim edilmeye başlandı. 



Şamlıurfa Maşuk bölgesinde bugüne kadar 6 bin 307 konutu hayata geçirdiklerini dile getiren  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, “TOKİ olarak Şanlıurfa Maşuk bölgesinde yoğun bir konut üretimi gerçekleştiriyoruz. Yerel ve yatay mimari ile inşa ettiğimiz konutlarımız semt sakinleri ile esnafın iç içe olduğu mahalle kültürünü yansıtıp yeni bir yaşam alanı olacak. Maşuk bölgesinde yaklaşık olarak 3 bin konutumuzun inşası hızla devam ediyor. İnşasını tamamladığımız 528 konutumuz 2-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Vatandaşlarımıza yeni yuvalarından sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir yaşam dilerim” diye açıklama yaptı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre yaklaşık 30 bin kişilik yeni bir yaşam alanı sunacak olan projede  kentsel yaşam ve sosyal altyapılara erişim kolaylığı sağlanacak. Turan Maşuk projesi ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı; “Bölgede konut ihtiyacını karşılamanın ötesinde yeni yerleşim alanları, yeni bir şehir oluşturuyoruz. Kent kimliği ve merkezi niteliklerle güçlü bağları olan, halkımızın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki, sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları inşa ediyoruz. Bu doğrultuda, yerleşim içinde, gezinti, dinlenme ve alışveriş noktalarından meydana gelen geniş bir cadde oluşturuldu. Ana ticaret aksı esas alınan çalışmada, meydan ile ticaret aksı bütünleştirildi. Yerel dokuya uygun meydan içeriği; ticari ve sosyal donatılarla bir alt merkez olarak tasarlandı. Bölgede bütün konutlarımız tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşacak” dedi. 


Geri Dön