27 / 04 / 2024

TOKİ özürlü hakları!

TOKİ özürlü hakları!

TOKİ evlerine başvuru koşulları, gelir grubuna göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ'de özürlü vatandaşlar içinde bazı olanaklar bulunuyor. Peki, özürlülerin TOKİ hakları nelerdir? İşte TOKİ özürlü hakları..



TOKİ özürlü hakları!

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olup; kısıtlı gelire sahip olan kimselerin ev sahibi olmalarını amaçlıyor ve bu amaç doğrultusunda evler üretiyor.


TOKİ evlerine başvuru koşulları, gelir grubuna göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ'de özürlü vatandaşlar içinde bazı olanaklar bulunuyor. Peki, özürlülerin  TOKİ  hakları nelerdir?


TOKİ başvuru şartlarına uygun olan; 

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” ,

2. Kategori olan “Istiklal Savaşı Gazisi,  Kore Gazisi , Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin” ,

3. Kategori olan “En az %50 Özürlü Vatandaşlarımızın”

4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”

Başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul ediliyor.


Özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduguna dair) ibraz edeceklerdir.


TOKİ evleri başvurularında engelliler için özel kontenjan ayrılıyor. Örneğin yapılacak 160 konutun yüzde 10'u kadar kontenjan özürlülere ayrılıyor.


Özürlü vatandaşların bu kontenjandan faydalanabilmesi için, TOKİ projelerinin başvuru dönemlerini takip etmeler gerekiyor. 


TOKİ başvuru şartları nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön