26 / 04 / 2024

TOKİ Parkoran'dan 365 milyon TL kazandı!

TOKİ Parkoran'dan 365 milyon TL kazandı!

TOKİ Başkanı Bayraktar'ın "Bize en iyi parayı kazandıran proje" dediği Parkoran'ın tapusu 365 milyon TL'ye Aktürk-Mesa ortaklığının oldu



TBMM'nin eski lojmanlarının yıkıldığı alanda uygulanan "Ankara'nın en yüksek konut projesi" Toplu Konut İdaresi'ni de (TOKİ) memmun etti.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın "Bize en iyi parayı kazandıran proje" olarak nitelendirdiği Parkoran projesinde, konsorsiyum, 1000'inci konutunu da sattı. Konsorsiyum, TOKİ payını "fazlasıyla'' erken ödeyerek, projenin tapusuna da sahip oldu. Parkoran projesinde bininci konutun satılması ve TOKİ payını erken ödenerek projenin tapusuna sahip olunması nedeniyle projeyi uygulayan Aktürk Yapı Endüstrisi ve Ticaret AŞ'nin Genel Müdürü İsmet Ergül ile Mesa Mesken Sanayii AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, ortak basın toplantısı düzenleyerek, projede gelinen aşama ile ilgili bilgi verdi.

PROJE 2013'TE BİTECEK

Proje kapsamında 146 bin metrekarelik alanda bin 832 konut ve çeşitli sosyal donatılar yapılacağını belirten Aktürk Yapı Genel Müdürü İsmet Ergül, konutların 12 adet 31 katlı, 5 adet 7 katlı blokta toplanacağını, 520 bin metrakerelik inşaat alanı dışında kalan bölümün ise yeşil alan olarak değerlendirildiğini kaydetti. Otoparkların çok büyük bölümünün yer altına alındığını ve üzerinin yeşil alan olarak değerlendirildiğini anlatan Ergül, 1+1 ile 6+1 tipindeki Mogan ve Eymür gölleri manzaralı Parkoran'da konutların satış fiyatının 260 bin lira ile 1 milyon 446 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

TOKİ Parkoran'dan 365 milyon TL kazandı

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz Gelir paylaşımı ihalesine göre TOKİ'ye toplam 650 milyon liralık hasılattan, belli vadelerde toplam 305 milyon lira ödenmesi gerektiğini hatırlatarak "2009 sonunda, TOKİ'ye, 305 milyon lira yerine 365 milyon lira ödeyerek projenin tek sahibi olduk. Tapumuzu da aldık" dedi.
Sabah 


Geri Dön