25 / 04 / 2024

TOKİ Şanlıurfa'daki inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

TOKİ Şanlıurfa'daki inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Dar gelirlilerin kurtarıcısı konumunda olan TOKİ, şehrin her yerine inşaat yapmaya başladı. Urfa'da son zamanlarda TOKİ konutlarında artış meydana geldi.



Dar gelirlilerin kurtarıcısı konumunda olan TOKİ, şehrin her yerine inşaat yapmaya başladı. Kimileri bunu memnuniyetle karşılarken kimisi ise karşı çıktı. Emlakçılara bu konu hakkında Şanlıurfa.com olarak mikrofon uzattık. İşte emlakçıların  TOKİ  konutları artışı ve inşaat sektörü üzerindeki etkileri hakkında söyledikleri: 


TOKİ URFA'DA KONUT FİYATLARINI YARI YARIYA DÜŞÜRDÜ 

Emlakçı Naci Çiriş " TOKİ inşaat sektörüne iyi yansıdı. En başta emlak ve konut fiyatlarının düşmesine neden oldu. Bahçelievler'de 160 bin liraya aldığımız ev şu anda 110 bin liraya düştü. Bu çok büyük bir etki ve ilerde de bu etkiyi görmeye devam edeceğiz. Emlak ve konut fiyatlarının düşmesi orta gelirlilerin ev alması için bir umut kapısı oldu. Hem taksitli alışverişi getirdi hem de fiyatların düşmesini sağladı. İnşaat sektöründe büyük bir rant vardı TOKİ sayesinde bu kesildi." Şeklinde konuştu. 


TOKİ URFALIYA VIZ GELİR 

Emlak ve konut uzmanı Mehmet Öncel " Bence herhangi bir etkileme olmadı çünkü inşaat sektörü bambaşka bir sektördür. Bugün TOKİ yerine başka bir sektör de gelse yine inşaat sektörünü etkileyeceğini düşünmüyorum. TOKİ'nin alıcısı başkadır inşaatın alıcısı da başkadır. Onun için hiçbir zaman TOKİ inşaat sektörünü etkilemez. " diye konuştu.


Şafak Gazetesi


Geri Dön