29 / 03 / 2024

TOKİ Sefaköy'deki arsasını 19.7 milyon TL'ye satıyor!

TOKİ Sefaköy'deki arsasını 19.7 milyon TL'ye satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Küçükçekmece 791 ada 2 parselde "Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle ihaleye çıkacak. Sefaköy'de yer alan arsanın satış bedeli 19 milyon 750 TL olarak belirlendi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) emlak sektörünün gözünün üstünde olduğu Sefaköy'deki arsasını satışa çıkarıyor. İhalenin detaylarıyla ilgili bilgi verilen ilanda, "TOKİ Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği" kapsamında Açık İhale Usülü ile Kapalı Zarf Teklif Alma ve pazarlık, Açık artırma olarak iki ayrı oturum halinde ve iki ayrı günde yapılacak" denildi.


İhale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak. Ancak, bu uluslararası bir ihale olmayacak. Bunun yanında ihale teklifleri, teklif alma şartnamesiyle ilgili maddelere göre değerlendirilecek.


Küçükçekmece 791 ada 2 parselde "Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle ihaleye çıkacak arsa 20 bin 776 metrekareyken, ihale 15 Şubat'ta yapılacak. Satışa çıkacak arsa Sefaköy metrobüs durağının hemen yanında, dolayısıyla toplu ulaşım hattının kesiştiği noktada yer alıyor.


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, arsanın ticari kabiliyetinin yüksek bir yerde olduğunu ifade ederek, "Arsanın üzerinde geliştirilecek projeler ciddi bir istihdam yaratırken bölgenin gelişimine de katkı sağlayacak" dedi.


İKİ OTURUMLU İHALE

Turan, ihalenin iki aşamada yapılacağını dile getirerek, "İlk oturuma katılan firmalardan tekliflerini alacağız. Teknik ve mali değerlendirmeler tamamlandıktan sonra, belirlediğimiz tarihte ikinci oturumu yapılacak. Arsayı alan şirket geliştirdiği projeden elde ettiği gelirin satışta belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ'ye verecek" diye konuştu.


İSTENEN ŞARTLAR

İhaleye katılacak firmalardan 19.750.000 TL' den (OndokuzmilyonyediyüzellibinTürkLirası) az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu isteniyor.


Ayrıca ihaleye katılacakların cirosunun 35.000.000 TL'den, taahhüt altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarın 25.000.000 TL'den az olmaması gerekiyor.


İhale dosyasını İdare' den temin eden istekliler, ihale konusu işle ilgili sorularını, 08/02/2017 tarihi saat 17:30' a kadar yazılı elden, faks veya posta yolu ile İdareye iletebilecekler.



Ayşe Begüm ÇELİKKOL/Yeni Şafak


Geri Dön