28 / 03 / 2024

TOKİ Seyrantepe koşullarını yumuşattı

TOKİ Seyrantepe koşullarını yumuşattı

TOKİ, Seyrantepe stadı ihalesinde koşulları yumuşattı...



 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe spor kompleksi ihalesine katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını sağlamak üzere, 21 Ağustos'ta yeniden yapılacak ihale ile ilgili şartnamede önemli iyileştirmeler yaptıklarını bildirdi. Bayraktar, firmaları mali yönden rahatlatmak üzere, "firmanın teklif etti idare payı toplam gelirinin (İPTG) yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar  TOKİ  hesabına yatırılması" şartını kaldırdıklarını belirtti.

 

Stadın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresinin 540 günden 365 güne indirildiğini bildiren Bayraktar, ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkan sağlayacaklarını kaydetti. İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesini uygulamasını kolaylaştıracaklarını da belirten Bayraktar, firmanın proje uygulayarak kaynak sağlamasını kolaylaştırmak üzere, Ali Sami Yen'in de daha kısa sürede firmaya teslim edileceğini açıkladı.

 

Bayraktar, "Galatasaray, bu sezon bitince, Ali Sami Yen'i ihaleyi alan firmaya devretme sözü verdi. Sanıyorum, gelecek yıl haziran sonunda işi alan firma Ali Sami Yen'i devir alarak uygulamaya başlayabilir" dedi. Önceki şartnamede, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 540 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alanın yüklenici firmaya teslim edilmesi öngörülüyordu. Seyrantepe projesini bir an önce bitirmek istediklerini vurgulayan Bayraktar, "Aslında ihale iptalinden sonra bizim işe bir an önce TOKİ olarak

başlamamız lazımdı. Ancak, bazı firmalar, süre kısa olduğu için ihaleye katılamadıkları yolunda açıklamalar yaptı. Bu firmalara fırsat vermek, tekliflerini görmek istedik. Bu açıklamalar göre en az 4-5 firmadan katılım olabilir diye bekliyoruz. Sonuçta biz kamudan kaynak çıkmadan bu işi yapmak istiyoruz. Ancak, teklif çok düşük gelirse bunu kendimiz yapmak durumunda kalırız" dedi.

 

Bu arada, Seyrantepe ihalesine ilişkin duyuru, Resmi Gazete ve bazı gazetelerde yayımlandı. Duyuruya göre, ihale için başvuracak istekliler, ihale evraklarını, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinden 1500 lira bedel karşılığı alabilecek. İstekliler ihale konusu işle ilgili sorularını, 14 Ağustos günü saat 18.00'e kadar sadece yazılı olarak İdare'ye iletebilecek. Teklif dosyaları, en geç 21 Ağustos günü saat 15.30'a kadar TOKİ'ye gönderilecek ve bu saatten itibaren ihale komisyonu tarafından açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek. Bu işin geçici teminat tutarı, isteklinin teklif ettiği spor kompleksi inşaat bedeli ile hasılat paylaşım işinde yüklenicinin TOKİ'ye ödemeyi taahhüt ettiği bedelin toplamlarının yüzde 2'si olarak belirlendi. İhaleyi kazanan firma kredi kullanmak isterse; Ali Sami Yen arsası üzerinde yapacağı projeden alacağı yüklenici hasılat payı tutarını temlik veya teminat gösterilmesine TOKİ muvafakat edecek.

 

Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan spor kompleksi inşaatının tamamlanması için 365 gün süre verilecek. 365 günlük sürenin dolması beklenmeden 2009-2010 futbol sezonu bitiminde, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu arazi, yüklenici firmaya teslim edilecek. Seyrantepe'de yapılacak spor kompleksinin geçici kabulünün tamamlanmış olması ve kesin kabul için yeterli kesin teminat tutarının verilmiş olması ve İdarenin onay vermesi şartıyla, yüklenici, idare payı gelirini, gayrimenkul değerleme şirketi tarafından o tarihte yapılacak ekspertiz değeri üzerinden belirlenecek tutarı defaten ödediği takdirde, arsanın tapusunu alabilecek. Bu bedel, güncellenmiş idare payı gelirinin altında olamayacak.

 

Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatı müşavirlik hizmetlerini yapacak firma, idare tarafından belirlenecek. Bu işin kesin teminat tutarı, isteklinin teklif ettiği spor kompleksi inşaat bedeli ile hasılat paylaşım işinde yüklenicinin TOKİ'ye ödemeyi taahhüt ettiği bedelin toplamlarının yüzde 4'ü olarak belirlendi. Ayrıca, müşavirlik bedeli için spor kompleksi inşaat bedelinin yüzde 1'i kadar da kesin teminat alınacak. Bu iş kapsamında teklif edilecek Spor Kompleksi inşaat maliyetine ilişkin teklifler, inşaatın kalan kısmı için değil tamamı için yani inşaatın yüzde 100 seviyesi için verilecek. İhaleye katılabilmek için isteklilerde aranacak teknik ve mali şartlar da duyuruda yer aldı.

 

Seyrantepe spor kompleksi projesi için 27 Temmuz'da yapılan ihale, gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edildi. İhalede tek teklifi veren Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam geliri ödemeyi, toplam satış gelirinin

543 milyon 600 bin lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi önermişti.

AA

 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ'ye verilecek payda indirime giden kurum, stadın açılır kapanır çatısının yapımının da bir yıl ertelenmesini kararlaştırdı. Böylece, ihaleye katılımın artırılması öngörülüyor.
Star

TOKİ, Seyrantepe'de peşinattan vazgeçti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe spor kompleksi ihalesine katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını sağlamak üzere, 21 Ağustos'ta yeniden yapılacak ihaleyle ilgili şartnamede önemli iyileştirmeler yaptıklarını bildirdi

Bayraktar, yeni şartnameyle ilgili şu bilgileri verdi:
"İhaleye katılımı artırmak için, TOKİ payının yüzde 5'inin peşin ödenmesi şartını kaldırıyoruz. Ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkan vereceğiz. İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesi uygulamasını kolaylaştırıyoruz."
Stadın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresinin 540 günden 365 güne indirildiğini bildiren Bayraktar, "Galatasaray, bu sezon bitince, Ali Sami Yen'i ihaleyi alan firmaya devretme sözü verdi. Sanıyorum, gelecek yıl haziran sonunda işi alan firma Ali Sami Yen'i devralarak uygulamaya başlayabilir" dedi.
Önceki şartnamede, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 540 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alanın yüklenici firmaya teslim edilmesi öngörülüyordu.

Düşük teklif geldi
Seyrantepe spor kompleksi projesi için 27 Temmuz'da yapılan ihale, gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edilmişti. İhalede tek teklifi veren Siyah Kalem İnşaat, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam geliri ödemeyi, toplam satış gelirinin 543.6 milyon lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi önermişti.
İptalin ardından hem Siyah Kalem hem de Aşçıoğlu İnşaat 21 Ağustos'taki yeni ihaleye girebileceklerini açıklamıştı. Dün de Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Seyrantepe ihalesi yanlış çıkmıştı. Seyrantepe ihalesine TOKİ müteahhit arıyor. Bize ise finansal şirket olarak bakılıyor. Bundan sonraki ihalede de TOKİ müteahhit ararsa zor gireriz. Ama Ali Sami Yen Stadı'nı satarlarsa ilgileniriz."
Milliyet

TOKİ Seyrantepe'de yumuşadı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), üç kez iptal edilen ve 21 Ağustos'ta 4'cüsü yapılacak Seyrantepe Stadı ihalesine katılımı artırmak için ihale şartnamesinde iyileştirme yapma kararı aldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, firmaları mali olarak rahatlatmak için "ihalede teklif edilen idare payı toplam gelirinin yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar TOKİ hesabına yatırılması'' şartını kaldırdıklarını belirtti. Stadın açılır kapanır çatısının teslim tarihinden 1 yıl sonra yapılmasına da imkân sağlanacak. İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesi uygulaması da kolaylaştırılacak. Bayraktar, Ali Sami Yen'in de daha kısa sürede firmaya teslim edileceğini açıkladı.
Sabah

TOKİ, Seyrantepe'de sıkıştı ihalede `yumuşama'yı seçti     
 
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Galatasaray'a İstanbul Seyrantepe'de yapılacak stadyumda ihaleyi 3'üncü kez iptal edince, koşulları yumuşatma yolunu seçti. Bayraktar, "Amacımız ihaleye katılımı artırmak" dedi.

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe spor kompleksi ihalesine katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını sağlamak üzere, 21 Ağustos'ta yeniden yapılacak ihale ile ilgili şartnamede önemli iyileştirmeler yaptıklarını bildirdi. Bayraktar, şirketleri mali yönden rahatlatmak üzere, "firmanın teklif etti idare payı toplam gelirinin (İPTG) yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar TOKİ hesabına yatırılması" şartını kaldırdıklarını belirtti.

Açılır-kapanır uzadı

Stadın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresinin 540 günden 365 güne indirildiğini bildiren Bayraktar, ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkan sağlayacaklarını kaydetti. İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesini uygulamasını kolaylaştıracaklarını da belirten Bayraktar, şirketin proje uygulayarak kaynak sağlamasını kolaylaştırmak üzere, Ali Sami Yen'in de daha kısa sürede teslim edileceğini açıkladı.

Sezon bitince teslim

Bayraktar, "Galatasaray, bu sezon bitince, Ali Sami Yen'i ihaleyi alan firmaya devretme sözü verdi. Sanıyorum, gelecek yıl haziran sonunda işi alan şirket Ali Sami Yen'i devir alarak uygulamaya başlayabilir" dedi. Önceki şartnamede, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 540 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alanın yüklenici şirkete teslim edilmesi öngörülüyordu.

4-5 şirket bekliyoruz

Seyrantepe projesini bir an önce bitirmek istediklerini vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:"Aslında ihale iptalinden sonra bizim işe bir an önce TOKİ olarak başlamamız lazımdı. Ancak, bazı firmalar, süre kısa olduğu için ihaleye katılamadıkları yolunda açıklamalar yaptı. Bu firmalara fırsat vermek, tekliflerini görmek istedik. Bu açıklamalar göre en az 4-5 firmadan katılım olabilir diye bekliyoruz. Sonuçta biz kamudan kaynak çıkmadan bu işi yapmak istiyoruz. Ancak, teklif çok düşük gelirse bunu kendimiz yapmak durumunda kalırız."

Seyrantepe'de hangi koşullar yumuşayacak

TOKİ payının yüzde 5'inin peşin ödenmesi koşulu kalkıyor.
Stadın açılır-kapanır çatısı, teslimden 1 yıl sonra yapılabilecek.
İhaleyi alan şirket kredi alabilsin diye `temlik' uygulaması kolaylaşacak.
Galatasaray, sezon bitiminde Ali Sami Yen'i şirkete teslim edecek.

İhale duyurusu hemen yayınlandı

SEYRANTEPE ihalesine ilişkin duyuru, Resmi Gazete ve bazı gazetelerde yayımlandı. Duyuruya göre, ihale için başvuracak istekliler, ihale evraklarını, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinden 1500 lira bedel karşılığı alabilecek. İstekliler ihale konusu işle ilgili sorularını, 14 Ağustos günü saat 18.00'e kadar sadece yazılı olarak İdare'ye iletebilecek. Teklif dosyaları, en geç 21 Ağustos günü saat 15.30'a kadar TOKİ'ye gönderilecek. Geçici teminat tutarı, isteklinin teklif ettiği spor kompleksi inşaat bedeli ile hasılat paylaşım işinde yüklenicinin TOKİ'ye ödemeyi taahhüt ettiği bedelin toplamlarının yüzde 2'si olarak belirlendi. 
Hürriyet

Seyrantepe'de şartlar yumuşuyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe ihalesine katılımı artırmak üzere, 21 Ağustos'ta yeniden yapılacak ihale ile ilgili şartnamede önemli iyileştirmeler yaptıklarını bildirdi.

Bayraktar, firmaları mali yönden rahatlatmak üzere, `firmanın teklif ettiği idare payı toplam gelirinin (İPTG) yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar TOKİ hesabına yatırılması' şartını kaldırdıklarını belirtti. Stadın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresinin 540 günden 365 güne indirildiğini bildiren Bayraktar, ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkan sağlayacaklarını kaydetti.

TEKLİF DÜŞÜK KALMIŞTI

İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesini uygulamasını kolaylaştıracaklarını da belirten Bayraktar, firmanın proje uygulayarak kaynak sağlamasını kolaylaştırmak üzere, Ali Sami Yen'in de daha kısa sürede firmaya teslim edileceğini açıkladı. Bayraktar "Galatasaray, bu sezon bitince, Ali Sami Yen'i ihaleyi alan firmaya devretme sözü verdi. Sanıyorum, gelecek yıl haziran sonunda işi alan firma Ali Sami Yen'i devir alarak uygulamaya başlayabilir'' dedi.  Proje için 27 Temmuz tarihinde yapılan ihale, Siyah Kalem'den gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edilmişti.
Star

Seyrantepe ihalesi cazipleşiyor 
 
27 Temmuz'daki ihalesi teklifin çok düşük olması sebebiyle iptal edilen Seyrantepe Stadı ihalesi için TOKİ, 21 Ağustos 2009 günü yeniden ihaleye çıkacak. Yeni ihalede firmaları ihaleye çekebilmek için en önemli beklenti olan Ali Sami Yen Stadı'nın arsasının daha kısa sürede Seyrantepe'yi yapacak firmaya devrinin sağlanması kararlaştırıldı. 
 
Stadın açılır kapanır üst kısmının yapımı için ise firmaya stadın tesliminden 1 yıl sonraya kadar süre tanınacak.
Zaman

TOKİ'den Aslantepe'ye kolaylık

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe Stadı'nın yeni ihalesine katılımı artırmak amacıyla yapacakları düzenlemeleri anlattı...

TOKİ Başkanı Bayraktar, yeni ihaleye katılımı artırmak amacıyla peşin ödenmesini kaldırıp, kredi alımını kolaylaştırmak için temlik verme gibi kolaylıklar sağlayacaklarını söyledi...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe (Aslantepe) Spor Kompleksi ihalesine katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını sağlamak üzere, 21 Ağustos'ta yeniden yapılacak ihale ile ilgili şartnamede önemli iyileştirmeler yaptıklarını bildirdi.

Bayraktar, firmaları mali yönden rahatlatmak üzere, "firmanın teklif ettiği idare payı toplam gelirinin (İPTG) yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar TOKİ hesabına yatırılması" şartını kaldırdıklarını belirtti.

ÇATI İÇİN EK SÜRE

 Stadın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresinin 540 günden 365 güne indirildiğini bildiren Bayraktar, ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkan sağlayacaklarını kaydetti. İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesini uygulamasını kolaylaştıracaklarını da belirten Bayraktar, firmanın proje uygulayarak kaynak sağlamasını kolaylaştırmak üzere, Ali Sami Yen'in de daha kısa sürede firmaya teslim edileceğini açıkladı.

 ALİ SAMİ YEN'İN DEVRİ

Bayraktar, "Galatasaray, bu sezon bitince, Ali Sami Yen'i ihaleyi alan firmaya devretme sözü verdi. Sanıyorum, gelecek yıl haziran sonunda işi alan firma Ali Sami Yen'i devir alarak uygulamaya başlayabilir" dedi.

İHALEYE 4-5 TEKLİF BEKLİYORUZ

Seyrantepe projesini bir an önce bitirmek istediklerini vurgulayan Erdoğan Bayraktar, şöyle devam etti: "Aslında ihale iptalinden sonra bizim işe bir an önce TOKİ olarak başlamamız lazımdı. Ancak, bazı firmalar, süre kısa olduğu için ihaleye katılamadıkları yolunda açıklamalar yaptı. Bu firmalara fırsat vermek, tekliflerini görmek istedik. Bu açıklamalar göre en az 4-5 firmadan katılım olabilir diye bekliyoruz."
Bugün

Seyrantepe'de şartlar yumuşuyor, 'açılır tavan' başka bahara kaldı

TOKİ, Seyrantepe Projesi ihalesine katılımı artırmak için TOKİ payının yüzde 5'inin peşin ödenmesi şartını kaldırıyor. Stadın açılır-kapanır çatısı da teslimden bir yıl sonra yapılabilecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe spor kompleksi ihalesine katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını sağlamak üzere, 21 Ağustos'ta yeniden yapılacak ihale ile ilgili şartnamede önemli iyileştirmeler yaptıklarını açıkladı. Bayraktar, firmaları mali yönden rahatlatmak üzere, firmanın teklif etti idare payı toplam gelirinin (İPTG) yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar TOKİ hesabına yatırılması şartını kaldırdıklarını belirtti. Statın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresinin 540 günden 365 güne indirildiğini aktaran Erdoğan Bayraktar, ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkân sağlayacaklarını kaydetti.

Ali Sami Yen veriliyor
İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesini uygulamasını kolaylaştıracaklarını da belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, firmanın proje uygulayarak kaynak sağlamasını kolaylaştırmak üzere, Ali Sami Yen'in de daha kısa sürede firmaya teslim edileceğini açıkladı.
Bayraktar, "Galatasaray, bu sezon bitince, Ali Sami Yen'i ihaleyi alan firmaya devretme sözü verdi. Sanıyorum, gelecek yıl haziran sonunda işi alan firma Ali Sami Yen'i devir alarak uygulamaya başlayabilir" diye konuştu. Önceki şartnamede, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 540 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alanın yüklenici firmaya teslim edilmesi öngörülüyordu.

`Dört-beş katılım olur'
Seyrantepe projesini bir an önce bitirmek istediklerini vurgulayan Bayraktar, "Aslında ihale iptalinden sonra bizim işe bir an önce TOKİ olarak başlamamız lazımdı. Ancak, bazı firmalar, süre kısa olduğu için ihaleye katılamadıkları yolunda açıklamalar yaptı. Bu firmalara fırsat vermek, tekliflerini görmek istedik. Bu açıklamalar göre en az 4-5 firmadan katılım olabilir diye bekliyoruz. Sonuçta biz kamudan kaynak çıkmadan bu işi yapmak istiyoruz. Ancak, teklif çok düşük gelirse bunu kendimiz yapmak durumunda kalırız" dedi.
Öte yandan Seyrantepe ihalesine ilişkin duyuru, Resmi Gazete ve bazı gazetelerde yayımlandı. Duyuruya göre, ihale için başvuracak istekliler, ihale evraklarını, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinden 1500 lira bedel karşılığı alabilecek. İstekliler ihale konusu işle ilgili sorularını, 14 Ağustos günü saat 18.00'e kadar sadece yazılı olarak TOKİ'ye iletebilecek.
Teklif dosyaları, en geç 21 Ağustos günü saat 15.30'a kadar TOKİ'ye gönderilecek ve bu saatten itibaren ihale komisyonu tarafından açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.
Bu işin geçici teminat tutarı, isteklinin teklif ettiği spor kompleksi inşaat bedeli ile hasılat paylaşım işinde yüklenicinin TOKİ'ye ödemeyi taahhüt ettiği bedelin toplamlarının yüzde 2'si olarak belirlendi. İhaleyi kazanan firma kredi kullanmak isterse; Ali Sami Yen arsası üzerinde yapacağı projeden alacağı yüklenici hasılat payı tutarını temlik veya teminat gösterilmesine TOKİ muvafakat edecek.
Öte yandan Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan spor kompleksi inşaatının tamamlanması için 365 gün süre verilecek. Ayrıca 365 günlük sürenin dolması beklenmeden 2009-2010 futbol sezonu bitiminde, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu arazi, yüklenici firmaya teslim edilecek.

Üç ihale de iptal edilmişti
Seyrantepe Spor Kompleksi projesi için yapılan üç ihale de iptal edildi. İlk ihalede tek şirket teklif sununca rebaket ortamı sağlanamadığından ihalenin iptaline karar verilmişti. 2007'de ise Eren Talu ve Alke İnşaat ortaklığı ihaleyi kazanmış ve stadın yapımına başlamıştı. Ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle devam edemeyince yapılan anlaşma TOKİ tarafından feshedilmişti.
Seyrantepe spor kompleksi projesi için 27 Temmuz'da yapılan ihalede tek teklifi TOKİ'ye de iş yapan şirketlerden Siyah Kalem İnşaat vermişti. Ancak gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle ihale iptal edildi. İhalede tek teklifi veren Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam geliri ödemeyi, toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi önermişti. Eren Talu'nun başladığı inşaatta şimdiye kadar yüzde 24 ilerleme sağlanabilmişti.
Radikal

TOKİ, Seyrantepe için ihaleye çıkıyor!

Seyrantepe İhalesi iptal edildi!

Siyah Kalem: İhaleye tekrar girebiliriz!


Geri Dön