25 / 04 / 2024

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ sosyal konut ödemeleri ne zaman?

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ sosyal konut ödemeleri ne zaman?

TOKİ sosyal konut ödemelerine dair sorular sorulmaya devam ediyor. Vatandaşlar kura çekiminin ne zaman açıklanacağını sorguluyor. İşte detaylar!



TOKİ sosyal konut projesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinden biri oldu. Bu proje ile 81 ilde 250 bin konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak. TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde Emekliler, Gençler, Şehit ve Gazi yakınları, Engelliler için kontenjanları da bulunuyor.

Başvuruların kısa süre içinde 4 milyonu aştığı Sosyal Konut projesinde başvurusunu tamamlayan vatandaşlar kura çekimlerinin ne zaman hangi tarihte gerçekleştirileceği sorusuna yanıt arıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı CNN Türk canlı yayınında kura çekilişi hakkında bilgi verdi.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK 2022?

TOKİ Sosyal Konut projesi kuraları hakkında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Bakan Kurum kura çekiliş tarihleri hakkında 31 Ekim'de başvuruların sona ermesi ile birlikte etaplar halinde kuraların çekilmeye başlanacağı 2023'ün ilk çeyreğinde bütün kuraları çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2022?

TOKİ Sosyal Konut Projesi 250 bin konut detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı TOKİ başvuruları, Ziraat-Halk Bankası şubelerinden ve e-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilecek.

2022 TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesi ilk başvuru ücreti, 500 TL olarak belirlendi.

2022 TOKİ 3+1 VE 2+1 SOSYAL KONUT FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projeleri, 2 trilyon TL'den fazla ekonomik hareketliliğe yol açacak ve hem konut hem de kira fiyatlarını düşürmesi beklenen projede, 3+1 konutların başlangıç fiyatı 850 bin TL şeklinde açıklandı. Proje bağlamında inşa edilecek 2+1 konutların başlangıç fiyatı ise 608 bin TL olacağı duyuruldu.

Emekliler unutulmadı! 50 bin TL ödeme müjdesi! Bankaların önü kuyruk oldu! İşte detaylar!

Akbank müşterilerinin fatura derdi bitiyor! Bu fırsat havada kapılacak! İşte detaylar!

Emeklilerin yüzü gülecek! Maaşlarda belirgin artış kapıda! İşte detaylar!

 


Geri Dön