23 / 04 / 2024

TOKİ Suriye'de konut şirketi kurma daveti aldı

TOKİ Suriye'de konut şirketi kurma daveti aldı

Suriye, Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ), bir ay içinde ikinci kez bakan düzeyinde heyetle ziyaret etti



Nisan ayının ikinci yarısında Türkiye'deki resmi temasları kapsamında TOKİ'yi de ziyaret eden Suriye İmar ve İskan Bakanı Omar İbrahim Galaowngi'den sonra dün de, Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Haja ve Halep Valisi Ali Ahmad Mansoura TOKİ'yi ziyaret etti. 13 kişilik heyetle TOKİ'ye gelen Haja, Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş ile gerçekleştirdiği görüşmelere okul, gecekondu dönüşümü ve kentsel yenileme projelerinde  TOKİ  ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.
Kasım ayında Suriye'de toplu konut sempozyumu düzenlemeyi planladıklarını belirten Haja, "TOKİ ile Suriye İskan Müdürlüğü arasında ortaklık kurulması" isteğini dile getirdi."Kasım ayına kadar TOKİ'nin Suriye'de şirket kurarak yatırımlar için  başvurmasını beklediklerini açıklayan Haja, "Açıkça söylemek gerekirse TOKİ'nin Suriye'de bizzat çalışmasını istiyoruz" dedi.
Milliyet

Basnıdayer alan diğer haberler:

Suriyeli Bakan, TOKİ'ye işbirliği önerdi
Gecekondu dönüşümü ve konut üretiminde Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen Suriye, Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ), bir ay içinde ikinci kez bakan düzeyinde ziyaret etti. Dün 13 kişilik heyet ile TOKİ'ye gelen Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Haja, Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş ile görüştü. Suriyeli Bakan, okul, gecekondu dönüşümü ve kentsel yenileme projelerinde TOKİ ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti. Şam ve Halep bölgesinde bin 200 okulu kapsayan büyük bir yatırım planladıklarını kaydeden Suriye Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Haja, "okulların doğrudan TOKİ tarafından yapılması, Suriye ve TOKİ'nin birlikte okulları yapması, TOKİ'nin yönlendireceği Türk müteahhitler ile Suriyeli müteahhitlerin birlikte okulları yapması'' şeklinde, üç alternatifli işbirliği önerdi.
Sabah

 


Geri Dön