26 / 04 / 2024

TOKİ Trabzon'da 5 yıldızlı yeni bir hastanenin açılışını yaptı!

TOKİ Trabzon'da 5 yıldızlı yeni bir hastanenin açılışını yaptı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Trabzonun Akçaabat ilçesinde yaptırılan Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, modern görünümüyle göz kamaştırıyor



Deniz manzaralı, 5 yıldızlı kalitedeki hastane sağlık alanında Türkiyeyi Avrupa standartlarının üstüne taşıyor.

Konut üretimindeki başarısıyla bir marka haline gelen TOKİ, sağlık hizmet ağının geliştirilmesinde de önemli görevler üstleniyor. Fonksiyonel, modern, sağlam ve estetik hastaneler inşa ederek, ülkemizin sağlık sisteminde köklü bir dönüşüme öncülük ediyor. TOKİ, Hükümetin 2002 yılından bu yana yürüttüğü Sağlık Dönüşüm Programı kapsamında yaptığı çalışmalarda önemli bir rol üstlendi. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokoller ile TOKİ, ülke genelinde 1i kampus, 5i entegre olmak üzere 99 hastane ve 88 sağlık ocağı yaptı.

TOKİnin inşa ettiği modern hastaneler, koğuş sistemine son vererek tek veya çift yataklı odalara sahip otel konforunda hizmet veriyor. Geniş ve temiz alanlar ile yeni cihazlarla tam donanımlı seviyeye getirilen hastaneler, her branştan doktor ve farklı branşları ile vatandaşları sağlık hizmeti almak için büyük kentlere gitme zahmetinden kurtarıyor. Ülkemizin dört bir yanını modern hastanelerle donatan TOKİ, Trabzonun Akçaabat ilçesine yeni bir hastane kazandırdı.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi adıyla kurulan hastane Trabzona 10 kilometre uzaklıkta. Karadeniz Sahil Yolu kenarında yer alan ve modern yüzüyle görenlerin dikkatini çeken hastane, 218 yatak kapasitesine sahip. Hastanenin 9 Mayısta hasta kabulüne başlamasıyla ilçe merkezindeki 85 yataklı eski hastane kapatıldı. Her branştan hekimin görev yaptığı hastaneye günlük bin 500e yakın hasta başvuruyor. Eski binadan yeni hastaneye geçen başta çalışanlar olmak üzere hastalar da oldukça memnun.

ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞIYOR GİBİYİM

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde görev yapan hemşire Ayşe Öztürk, 13 yıldır birçok hastanede görev yaptığını ancak şimdi kendisini özel hastanede çalışıyor gibi hissettiğini ifade etti. Odaların tek ve iki kişilik olduğunu belirten Ayşe hemşire, yeni hastanenin fiziki şartları ve rahat ortamı ile birçok hastanın tedavi sürecinde olumlu sonuçlara neden olduğunu kaydetti. Yeni hastanenin hastaları rahatlattığını dile getiren Ayşe hemşire, Hastaların bireysel özgürlüğü açısından çok güzel bir hastane. Lavaboların odanın içinde olması hijyen açısından çok önemli bir ayrıntı. Odalarda televizyon ve buzdolabı da var. Hastalar çok beğeniyor. Psikolojik olarak tedavi sürecinde çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bazı hastalarımızı eski binadan buraya taşıdık, yeni hastanenin onları rahatlattığını gördük dedi.

HASTANE DEĞİL OTEL ODASI GİBİ

4 aylık bebeğinin tedavisi için hastanede bulunan Fatma Kaba, bebeğinin eski hastanede doğduğunu ve rahatsızlığı nedeniyle yeni hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Eski binanın küçük olduğunu anlatan Kaba, yeni hastanenin ferah ve her türlü konfora sahip olduğunu kaydetti. Hem hastalar hem de yakınları için şahane bir hastane diyen Fatma Kaba, şunları söyledi: Otel odasında kalıyor gibiyiz, o kadar rahat ve konforlu. Devletimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Buralar onların sayesinde oldu. Şuan çok güzel ve rahat bir ortamda tedavi oluyoruz

BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesine yatan ilk hasta ise 70 yaşındaki Emine Altuntaş. Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir yataklı tedavi gören Altuntaş, yeni hastaneyi çok beğendiğini anlatıyor. Hastaneye yattığı günden beri kendini daha rahat hissettiğini söyleyen Altuntaş, Hastaneyi yapanlardan Allah razı olsun. Bunlar bizim için çok büyük hizmetler. Bu işlerin yapılmasına öncülük eden Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Onu evladım gibi görüyorum dedi.

BÖYLE BİR HİZMET GÖRMEDİM

Bronşit rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Mehmet Köse (75) ise yıllardır rahatsızlığı nedeniyle hastane hastane dolaştığını kaydetti. Yeni hastaneyi saray olarak adlandıran Köse, Bu yaşıma kadar böyle büyük hizmetler ve de böyle Hükümet görmedim dedi.

ANKARADA BİLE YOK

77 yaşındaki Faik Kalkışım da, rahatsızlığı nedeniyle 20 yıldır çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti. Birçok hastanede yattığını dile getiren Kalkışım, şunları söyledi: Ankarada bile böyle güzel bir hastane yok. Çok güzel bir bina inşa edilmiş. Odamızda televizyon, buzdolabı ve özel banyo var. Burada her şey var. Devletimize çok dua ediyoruz. Zamanla Avrupayı bile geçeceğiz

HASTANELER BİZİ HASTA EDERDİ

Şeker hastalığı nedeniyle tedavi gören Ali Üçüncü (58), geçmişte yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, Eskiden SSK hastanelerine giderdik. Muayene ayrı bir dert, ilaç almak ayrı bir dertti. Böyle modern hastanelere ancak zenginler giderdi. Bir keresinde tedavi için gittim enfeksiyon kaptım. Daha çok hasta oldum. Şimdi ilçemizde çok modern ve güzel bir hastane var. Şimdiye kadar hiç bu kadar güzel bir hastanede kalmadım şeklinde konuştu.

5 YILDIZLI KALİTE

Adem Üçüncü isimli hasta yakını ise hastanenin 5 yıldızlı otel gibi olduğunu söyledi. Bize göre böyle yerler lükstü diyerek devlet hastanelerinin geldiği noktaya dikkat çeken Üçüncü, şimdiye kadar sayısız hastaneye gittiklerini dile getirerek, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi özel hastanelerden bile lüks diye konuştu.

YENİ HASTANE MORAL OLUYOR

Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin kurucu başhekimi Opr.Dr. Hasan Rıza Aydın, 218 yataklı hastanenin 9 Mayısta hasta kabulüne başladığını belirtti. Aydın, 2 yoğun bakım, 6 ameliyathane ve her branştan doktorun görev yaptığını ifade etti. Günlük bin 500 kişinin hastaneye başvurduğunu açıklayan Aydın, hastaların yeni binadan çok memnun olduklarını ve bunun birçok hastada tedavi süreçlerini olumlu etkilediğini sözlerine ekledi.

TAM DONANIMLI HASTANE

Hastane Müdürü İbrahim Küçük ise, eski hastanenin 85 yataklı ve hastaların üst üste olduğunu hatırlattı. Eski binada hasta memnuniyetinin olmadığını dile getiren Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: Fiziki şartlar iyi değildi. Ama şuan yeni binamız çok modern ve 34 bin metrekare kapalı alana sahip. Her hekimin 2 muayene odası var. Hastanemiz tam donanımlıdır ve yeni malzemeler ile halkımızın hizmetine açılmıştır

HASTANE TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Trabzonun sağlık alanında gözbebeği olan Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Devlet Bakanları Faruk Nafiz Özak, Hayati Yazıcı,  TOKİ  Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hastaneyi gezen Bakan Özak ve Yazıcı, tedavi gören hastalarla sohbet ettiler.

BAYRAKTAR DÖNEMİNDE BAŞLADI VE TAMAMLANDI

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Trabzonun yeni hastanelerinden biri olarak hizmete açıldı. Kaşüstünde yapımı tamamlanmakta olan Kaşüstü Devlet Hastanesi de açılacağı günü bekliyor. İki hastane projesi de TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar döneminde hayata geçirildi. Trabzonun sağlık merkezi olacağını açıklayan Bayraktar, Yeni hastaneler ile birlikte Trabzon önemli sağlık yatırımları kazanıyor. Trabzon, hem bölge illerinin hem de çevre ülkelerin sağlık merkezi olacak dedi.


Geri Dön